Novak Djokovic luptă în aceste zile la Tokyo pentru medalia olimpică de aur, cea care îl va duce foarte aproape de râvnitul Golden Grand Slam, pe care îl va adjudeca dacă va reuși să se impună și la US Open.
Înainte de startul Jocurilor Olimpice, sârbul a cucerit titlul la Wimbledon, ajungând la 20 de trofee de Grand Slam și egalându-i pe Roger Federer și Rafael Nadal. Djokovic s-a impus în toate cele trei turnee de Mare Șlem deja disputate în 2021, în acest moment având șanse importante de a câștiga Golden Grand Slam. Pentru a intra în posesia acestui trofeu, sportivul trebuie să-și adjudece medalia de aur la Jocurile Olimpice și să câștige finala de la US Open.
Dacă va ajunge în ultimul act al competiției olimpice de tenis, Novak Djokovic va reuși să doboare un record impresionant deținut de Roger Federer. Elvețianul este lider în clasamentul sportivilor cu cele mai multe victorii în proba de simplu masculin de la Jocurile Olimpice, având 13 rezultate pozitive. Pe locul 2 se află Andy Murray, cu 12 victorii, iar Djokovic are, în acest moment, 11 meciuri câștigate de-a lungul celor 4 ediții ale competiției olimpice la care a participat.
Australian Open
Australian Open 2022 | Amendă record pentru Medvedev, după ce l-a insultat pe arbitrul semifinalei
ACUM 5 ORE
Liderul ATP a demonstrat că este extrem de motivat să obțină medalia de aur în această vară la Tokyo, iar dacă va reuși să se impună în competiția de simplu, va ajunge la 15 victorii, doborându-i recordul lui Federer, care absentează de la această ediție a Jocurilor Olimpice din cauza unei accidentări la genunchi.

Aurul, unicul obiectiv

Novak Djokovic vrea să scrie istorie în 2021, iar pentru asta sportivul este concentrat pe competiția de la Tokyo. După victoria din turul 2 al probei de simplu masculin, sârbul a declarat că nu se va lăsa distras de nimic în cursa spre aurul olimpic, fiind atent doar la adversarul pe care îl are de înfruntat în meciul următor.
"Fokina este singurul la care mă gândesc acum, singurul care îmi trece prin minte. Prioritatea mea este următorul meci, nu mă pot uita la ceea ce fac Medvedev, Tsitsipas sau Zverev. Cel mai mare rival al meu este cel din meciul următor", a spus Djokovic, potrivit TennisHead.
Novak Djokovic a ajuns în optimile competiției olimpice de tenis după ce i-a învins în primele două tururi pe Hugo Dellien (6-2, 6-2) și Jan-Lennard Struff (6-4, 6-3). Pentru un loc în sferturile de finală de la Tokyo, liderul ATP îl va înfrunta pe Alejandro Davidovich Fokina, numărul 34 ATP. Meciul este programat miercuri dimineață, de la ora 05:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 19 ORE
Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 20 ORE