După eliminarea lui Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka a devenit principala favorită de la Tokyo 2020. Naomi revine la Jocurile Olimpice pentru prima oară pe teren după retragerea de la Roland Garros, astfel că așteptările erau mari pentru jucătoare clasată pe locul doi mondial.
După primele două tururi încheiate cu calificări fără probleme, Osaka a dat de cehoaica Marketa Vondrousova, numărul 41 mondial. Deși era anunțată mare favorită, primul set nu a mers deloc conform planului.
Într-un meci desfășurat cu acoperișul tras din cauza vremii, Naomi a părut foarte nesigură pe ea, a comis multe erori iar acestea au fost taxate eficient de cehoaică. În cele din urmă, primul set a fost o formalitate pentru cehoaică. Ea l-a dominat și a câștigat cu 6-1.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59

Jocurile Olimpice: Vondrousova, victorie mare cu Naomi Osaka

A doua parte a partidei a început perfect pentru Osaka după ce japoneza a făcut break chiar în primul game, pe care l-a confimat imediat după cu un serviciu impecabil. Vondrousova și-a făcut și ea serviciul ulterior iar apoi după un game maraton, cehoaica a reușit să facă rebreak-ul.
Ulterior setul doi a fost destul de echilibrat, cu Vondrousova reușind însă să-și păstreze serviciul cu mai multă lejeritate. În cele din urmă însă, Osaka, care în mod clar nu a avut parte de cea mai bună zi așa, a cedat chiar în game-ul decisiv, la 5-4 pentru cehoaică. Așadar victorie în două seturi pentru Vondrousova, 6-1, 6-4.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17