Liderul mondial a debutat cu o victorie facilă la Jocurile Olimpice, 6-2 6-2 cu bolivianul Hugo Dellien, și este considerat principalul favorit la câștigarea medaliei de aur. Vremea s-ar putea dovedi cel mai dificil adversar al său.
Jucătorul sârb nu se împacă foarte bine cu temperaturile din Japonia și a susținut pe un ton ironic: "Încă aștept să întâlnesc jucătorul căruia îi place acest tip de vreme. Jucând în căldură și umiditate extremă, care este de 90% sau Dumnezeu știe cât de mult, este foarte provocator". Altfel, Nole este savuros și atunci când se află pe teren, dar și când este în afara acestuia.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59

Novak Djokovic: "Nu prea înțeleg de ce ITF nu vrea să mute meciurile"

Meciurile jucate la turneele ATP și WTA desfășurate în condiții similare de multe ori nu încep decât după-amiaza târziu, dar la Tokyo se joacă tenis începând de la ora 11 dimineața, ceea ce înseamnă că jucătorii concurează în cea mai fierbinte parte a zilei.
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3180315.jpg
Djokovic a adăugat după victoria din turul 1: "Nu prea înțeleg de ce ITF nu vrea să mute meciurile. Acesta a fost ultimul meci pe teren central și a fost terminat înainte de ora 17:00. Sperăm că există un fel de înțelegere din partea ITF cu privire la ceea ce au văzut. Toți sportivii se antrenează și visează să fie la Jocurile Olimpice. Dar să joace o jumătate de oră și să se retragă, nu cred că vrei să ai o astfel de experiență olimpică. Dar trebuie să acceptăm oricare ar fi circumstanțele".
Zarina Diyas a fost jucătoarea care s-a retras la mijlocul meciului în prima zi la Jocurile Olimpice.
"Ești în permanență deshidratat, simți că ai greutăți pe umeri pentru că există atât de multă căldură și umiditate și aer stagnat. Nu te simți pe tine însuți, te simți lent cu picioarele", a explicat Djokovic cum s-a simțit în timpul meciului.
Djokovic, care speră să devină primul bărbat care câștigă toate cele patru titluri majore de Grand Slam și medalia de aur la Jocurile Olimpice în același an, va evolua cu germanul Jan-Lennard Struff în turul următor.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17