Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raluca Olaru: "După ce am fost la Rio, mi-am spus că voi face tot posibilul să revin la Jocuri. Şi am reușit"

Andrei Nicolae

Publicat 21/07/2021 la 12:23 GMT+3

Raluca Olaru face echipă cu Monica Niculescu, căpitanul României la Billie Jean King Cup. Au jucat ultima dată împreună în august 2020, când au și făcut finală la Praga

Raluca Olaru și Monica Niculescu (România)

Credit imagine: facebook

Raluca Olaru (32 ani) participă la a doua ediție a Jocurilor Olimpice de vară, după cea din 2016 de la Rio, unde a făcut pereche cu Andreea Mitu și s-a oprit în turul secund. La Tokyo va juca alături de Monica Niculescu și abordează competiția după o perioadă bună, în care a făcut finală la Bod Homburg și a jucat tur 3 la Wimbledon, performanțe în urma cărora a revenit în Top WTA 40 la dublu. Ultimele competiții le-a jucat alături de Nadiia Kichenok (Ucraina).
Turneul de dublu feminin debutează pe 26 iulie, iar Raluca Olaru speră să aibă un parcurs cât mai lung în proba de dublu de la Tokyo alături de Monica Niculescu.
  • Jocurile Olimpice au început azi, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal feminin. Programul transmisiunilor este aici.
"În general obiectivele mele nu sunt legate atât de mult de rezultat sau de un loc în clasament, ci mai degrabă sunt legate de nivelul jocului meu, de depăşirea limitelor, de progres, de îmbunătăţire constantă. Şi normal, la fel de important este să mă bucur de turneele la care particip, de jocul meu, de munca depusă şi aşa mai departe. Obiectivul meu la Tokyo este să mă bucur că sunt acolo, pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit încă de când am fost la Rio de Janeiro. După ce am fost acolo, mi-am spus că voi face tot posibilul să revin la Jocuri. Şi mă bucur că am reuşit chestia asta, şi acum, uite, voi jucat din nou la competiţia supremă. Chiar dacă vor fi condiţii diferite faţă de Rio, vom juca şi fără spectatori, dar până la urmă cel mai important este că aceste Jocuri se ţin. Eu mă bucur că joc împreună cu Moni şi sper să obţinem un rezultat cât mai bun", a vorbit Raluca Olaru despre așteptări într-un interviu acordat pentru Agerpres.

Raluca Olaru: "Mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo"

Reprezentanta României nu a ascuns faptul că se gândește inclusiv la podium: „Ar fi un vis împlinit nemaipomenit, ca să spun aşa. Dar, ca de obicei, până acolo sunt nişte meciuri de jucat şi întotdeauna următorul este cel mai important. Dar noi ne vom face toate lucrurile care ne vor sta în putinţă pentru a performa la un nivel cât mai bun şi să câştigăm cât mai multe meciuri la Tokyo".
Raluca Olaru și Nadiia Kichenok
Raluca Olaru și Monica Niculescu se pregătesc împreună de câteva zile. Cele două au făcut echipă pentru ultima dată anul trecut, în august, când au și ajuns până în finală la Praga. "Noi ne cunoaştem foarte bine pentru că de-a lungul timpului ne-am pregătit destul de mult împreună. Moni este o jucătoare de dublu foarte bună, am şi o comunicare foarte bună cu ea, iar acest lucru este un mare plus", a punctat Raluca Olaru.
România era la un moment dat bine cotată pentru a câștiga medalii la Tokyo, dar până la urmă a ajuns la această întrecere doar cu trei sportive, Raluca Olaru, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu (va juca la simplu). Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au retras. Prin urmare și Horia Tecău a ratat prezența la dublu-mixt.
"Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo, însă în acelaşi timp sunt sigură că fiecare dintre sportivii care nu au putut veni la Tokyo au avut un motiv foarte bine întemeiat. Până la urmă nu este rolul meu să judec pe nimeni, toţi sportivii români au adus rezultate formidabile României de-a lungul anilor prin performanţele lor. Îmi pare rău că acum s-a întâmplat aşa, dar sper să reprezentăm noi România cât mai bine", a mai spus Raluca Olaru pentru sursa citată.

Raluca Olaru și-ar fi dorit ca Jocurile Olimpice să fie cu spectatori

Sportiva nu are nicio problemă cu faptul că restricțiile impuse de organizatori la Tokyo sunt drastice: "Avantajul nostru este că suntem obişnuite cu regimul acesta de bulă epidemiologică şi de testare constantă. OK, la Tokyo testarea este zilnică, dar condiţiile în mare vor fi aceleaşi. Aşa că eu cred că e un avantaj faptul că suntem obişnuite. Luăm totul ca atare şi vom merge mai departe. La tenis aproape toate turneele aşa sunt, cu bulă epidemiologică şi testare".
Dintre toate restricţiile, faptul că se va juca fără spectatori, pare cel mai trist lucru, a mai adăugat Raluca Olaru: "Nu se poate compara o competiţie fără spectatori cu una cu spectatori. Chiar şi câţiva dacă ar fi intrat ar fi fost bine, contează pentru atmosfera generală a competiţiei. E trist, dar repet, nu avem ce să facem, asta este situaţia".
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo