Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directorul Transylvania Open, nemulțumit de deciziile Guvernului: "Într-o țară normală așa se face"

Romeo Ene

Actualizat 01/11/2021 la 18:23 GMT+2

Anett Kontaveit a câștigat prima ediție a turneului WTA Transylvania Open, desfășurat la Cluj-Napoca, după o finală cu Simona Halep, însă spectatorii nu au putut asista la meciurile din cadrul turneului.

Portrait of Simona Halep celebrating after scoring during her match against Jaqueline Cristian during WTA 250 Transylvania Open held in BT Arena Cluj-Napoca, 29 October 2021 (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Guvernul a decis ca evenimentele sportive să se desfășoare în următoarele 30 de zile fără spectatori, fie că vorbim de persoane vaccinate sau nevaccinate, iar Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, a criticat momentul în care a avut loc această decizie.
Concret, aproape toate biletele puse în vânzare fuseseră vândute, mai ales că la acest turneu participau jucătoare precum Simona Halep sau Emma Răducanu, însă spectatorii nu au avut acces la meciurile de la Cluj-Napoca.

Ce l-a nemulțumit pe directorul Transylvania Open

Patrick Ciorcilă a criticat decizia Guvernului, care a interzis accesul spectatorilor la toate evenimentele sportive pentru 30 de zile, din cauza situației epidemiologice.
Peste 90% dintre bilete erau vândute, iar foarte mulți oameni veniseră din străinătate pentru a vedea meciuri în cadrul acestui turneu, dar s-au lovit de restricțiile aplicate de autorități: "Absenţa spectatorilor a fost o lovitură dură pentru că a venit pe ultima sută de metri. Dacă ştiam cu 3-4 săptămâni înainte era altceva... într-o ţară normală aşa cred că se face. Nu să închizi un eveniment cu o seară înainte, după ce se vând bilete, oamenii îşi fac planuri, cazări, avioane, concedii... Am avut oameni care au venit din America, din Spania, cu concedii luate şi ne-am trezit cu ei la uşă... Au venit cu avionul, aveau cazare la Cluj şi nu puteau intra la meciuri. Deci a fost o lovitură dură atât financiar, cât şi ca impact. Dar ne-am adaptat. Măcar aceşti oameni din staff, copii de mingi, au avut ocazia să vadă aceste jucătoare pe viu, au muncit şi au meritat acest lucru.
Celor care aveau bilete le-am dat şansa să intre din weekend la meciuri şi la antrenamente. Au avut astfel ocazia să o vadă pe Emma Răducanu de două ori la antrenament, şansă unică, pentru că la turneele mari greu reuşeşti să vezi astfel de jucători atât de aproape. Şi mulţi s-au bucurat. Pentru că sunt convins că mulţi au cumpărat bilete şi pentru Emma, şi atunci a fost un noroc că am reuşit să facem asta pentru ei.", a spus directorul Transylvania Open, în cadrul unui interviu publicat pe pagina oficială de Facebook a turneului.
Simona Halep a pierdut finala de la Transylvania Open și șansa de a cuceri primul său titlu în 2021, dar și al 23-lea al carierei. Anett Kontaveit, a doua favorită, este campioană la Cluj.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo