Benoit Paire este unul dintre cei mai nonconformiști jucători din circuit. Un talent uriaș, francezul nu și-a atins niciodată potențialul maxim, iar în ultima vreme a ieșit în evidență mai mult prin gesturile și declarațiile sale controversate decât prin rezultate.
Paire nu a mai câștigat un meci din luna mai, când trecea de primul tur la Geneva. De atunci, francezul a pierdut 6 meciuri la rând, nereușind să avanseze în runda a 2-a la turneele de la Roland Garros, Stuttgart, Milano (Challanger), Wimbledon și Gstaad. Această perioadă neagră l-au adus pe francez pe locul 94 ATP, iar ieșirea din top 100 pare doar o chestiune de timp.
Ajuns la 33 de ani, Paire nu a ieșit niciodată din Top 100 mondial din martie 2015 încoace, iar posibilitatea de a atinge această contraperformanță l-a pus în gardă. În această săptămână, francezul joacă la turneul ATP 250 de la Atlanta și trebuie să ajungă minin în sferturi pentru a rămâne printre cei mai buni 100 de jucători ai lumii.
Tenis
"Rebelul" Benoit Paire, dialog inedit cu Simona Halep: "Scuze, dar antrenorul tău a pierdut!"
12/07/2022 LA 15:39
Citește și:

Benoit Paire, replică genială când a aflat că poate ieși din Top 100 ATP

În momentul în care a aflat despre acest lucru, francezul a avut o reacție uluitoare, lăsând să se înțeleagă că nu era la curent cu situația sa din clasament, un lucru total neobișnuit pentru un profesionist.
"La naiba, nu m-am mai uitat de mult timp la clasament. Va trebui să încep să joc din nou atunci", a răspuns Parire la o postare pe Twitter a unui jurnalist francez, care explica că jucătorul este la un pas să părăsească prima sută mondială.
În primul tur de la Atlanta, Benoit Paire va juca împotriva americanului Jenson Brooksby, un jucător aflat într-o formă bună, care a ajuns până în turul 3 la Wimbledon. Astfel, francezul trebuie să joace mult peste nivelul arătat în ultimele două luni pentru a merge mai departe și a păstra șanse să rămână în Top 100 ATP și săptămâna viitoare.
Benoit Paire a ajuns cel mai sus în ierarhia ATP în 2016, când s-a clasat pe poziția a 18-a. Francezul are 3 titluri ATP în palmares, toate pe zgură: Gstaad (2015), Marrakech și Lyon (2016), dar și alte 6 finale pierdute, ultima la Aukland, în 2020. La turneele de Grand Slam, Paire nu a trecut niciodată de optimile de finală, fază pe care a atins-o de 4 ori în carieră, la US Open 1015, Wimbledon 2017, Roland Garros 2019 și Wimbledon 2019.
Tenis
Benoit Paire va lua o pauză pe o perioadă nedeterminată! Francezul, afectat serios de pandemie
07/06/2022 LA 09:24
Tenis
Benoit Paire, "ziua rușinii" la Estoril! Ce gest a putut face francezul în fața spectatorilor
26/04/2022 LA 10:56