”Foro Italico este mereu un loc special pentru mine și cu atât mai mult în acest an pentru că va fi primul meu turneu după o perioadă lungă fără să joc”, a declarat Nadal, cel care a câștigat turneul de la Roma de nouă ori, într-un mesaj video la prezentarea evenimentului.
Din cauza îngrijorărilor privind pandemia de coronavirus, Nadal a preferat să nu călătorească la New York pentru US Open. Spaniolul a jucat ultima oară un meci oficial în februarie, când a câștigat turnuel de la Acapulco din Mexic.
Openul italian va avea loc între 14 și 21 septembrie după ce a fost amânat - acesta trebuia să aibă loc în mod normal în luna mai. Astfel, va fi turneul de încălzire al lui Nadal pentru Roland Garros, care va avea loc la sfârșitul lunii la Paris, transmis în direct de Eurosport.
Roland-Garros
Pablo Carreno Busta - Gilles Simon - Roland-Garros
ACUM 3 ORE

Nume importante vor fi prezente la turneul de la Roma

Numărul 1 mondial, Novak Djokovoci, cel care a fost descalificat de la US Open, va participa și el. În total, 19 din primii 20 din clasamentul ATP vor participa la acest turneu. Doar numărul 4 mondial, Roger Federer, va absenta din cauza unei accidentări.
Serena WIlliams, care a câștigat acest turneu de patru ori, va fi și ea prezentă. Pe partea feminină, nouă din primele 10 clasate în lume vor fi prezente, printre care și Simona Halep. Totuși, liderul clasamentului mondial, Ashleigh Barty va absenta. Australianca nu va fi prezentă nici la Roland Garros.
Accesul fanilor va fi interzis la Foro Italico iar jucătorii vor fi izolați, pe modeul US Open. Vor avea loc teste frecvente pentru jucătorii, antrenorii și alți membri ai staff-ului prezenți la turneu.
Jucătorii care vin de la New York nu vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină, așa cum se aplică regulile pentru restul lumii. Asta pentru că toți vor fi testați la sosirea în capitala Italiei. Fără vânzarea de bilete, valoarea premiului pentru câștigători a scăzut cu 40% față de ediția trecută.
Roland-Garros
Lorenzo Musetti - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Chloé Paquet - Aryna Sabalenka - Roland-Garros
ACUM 6 ORE