Fost lider mondial și câștigătoare a 7 titluri de Grand Slam, Justine Henin a afirmat că Emmei Răducanu trebuie să i se acorde timp pentru a-și redescoperi forma de la US Open, acolo unde a cucerit titlul în mod total neașteptat, venind din calificări. Ea a devenit prima jucătoare britanică ce reușește să câștige un titlu de Grand Slam la simplu de la Virginia Wade în 1977.
După înfrângerile premature de la Indian Wells și la Transylvania Open, Emma Răducanu a insistat spunând că noile ei contracte de sponsorizare nu au reprezentat o distragere a atenției, în timp ce antrenorul principal de rugby al Angliei, Eddie Jones, spune că Răducanu trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. Sextuplu campion mondial, Ronnie O'Sullivan, a sfătuit-o pe Raducanu să apeleze la renumitul psiholog sportiv Steve Peters pentru a o ajuta.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
IERI LA 17:44

Justine Henin, semnal de alarmă în privința Emmei Răducanu

"Bineînțeles că Emma este în centrul atenției acum și va trebui să se ocupe de asta. Când câștigi un Grand Slam, mai ales când surprinzi pe toată lumea, lucrul ăsta ridică o mulțime de întrebări. Răducanu a luminat terenul cu tenisul ei, cu îndrăzneala ei, cu atitudinea ei și chiar m-a impresionat felul ei de a fi.
Mi-a plăcut acest US Open și acum vom vedea ce va putea oferi, mai ales în săptămânile și lunile următoare. Ea este foarte tânără. Trebuie să îi oferim timp pentru că are foarte multe lucruri de care trebuie să aibă grijă. Zilele acestea se confruntă cu cele mai mari pericole în viața și cariera unui jucător aflat la început de drum", a spus Justine Henin pentru Eurosport.

Cel mai mare pericol pentru Emma Răducanu, în viziunea lui Justine Henin

"În general vorbind, suntem într-o societate în care trebuie să îți gestionezi din ce în ce mai mult succesul privind imaginea pe care o ai. Chiar dacă eu personal încerc să am o viziune ușor detașată privind acest aspect, a trebuit să fiu și eu atentă în timpul carierei mele. Dar a fost o epocă total diferită.
Este adevărat că, până la urmă, gestionarea acestei imagini devine un obstacol în ceea ce privește performanța sportivă pentru că este nevoie de multă energie, pentru că există această atenție a sponsorilor, pentru că evident trebuie să faci jocul presei și asta e destul de greu în zilele noastre.
Este un proces de învățare, dar e adevărat că uneori mă sperie puțin gândul că tinerii jucători care ajung astăzi pe circuit și care obțin rezultate atât de rapide trebuie să aibă grijă să nu se piardă cu firea în acest miraj al succesului. Este clar că nu va fi ușor pentru ea să se descurce în următoarele câteva săptămâni și luni, de aceea e important să vedem ce se întâmplă", a mai spus fosta legendară sportivă.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50