Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2020 | Sorana Cîrstea – Karolina Muchova: ora de start a meciului din turul al treilea

Irina Aldea

Actualizat 05/09/2020 la 01:45 GMT+3

US Open 2020 | Sorana Cîrstea și Karolina Muchova se vor duela în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Flushing Meadows pentru un loc în optimile de finală.

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, în turul trei la US Open 2020

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea și-a egalat la ediția din 2020 a US Open cel mai bun rezultat obținut de ea la turneul major de la Flushing Meadows. Sportiva născută la Târgoviște a ajuns în turul al treilea după ce le-a învins pe Christina McHale și Johanna Konta. Sorana mai ajunsese în această fază a competiției în 2009 și 2019. În orice caz, la ediția din acest an, Sorana s-a întrecut pe sine, acesta fiind cel mai valoros parcurs al Soranei la Flushing Meadows, având în vedere faptul că până acum Sorana a mai reușit o singură dată să învingă o sportivă de pe lista capilor de serie la US Open: în 2012, o elimina pe Sabine Lisicki, cap de serie 16 și locul 23 în clasamentul WTA, în turul întâi, însă pierdea în meciul secund la Anna Tatishvili.
Sorana Cîrstea, ocupanta locului 77 WTA, a făcut un meci mare joi la Flushing Meadows, a întors soarta partidei cu britanica Johanna Konta (13 WTA, cap de serie nr. 9) și s-a impus cu 2-6, 7-6(5), 6-4, după un meci care a durat două ore și 52 de minute de joc. Britanica de pe locul 13 WTA a început mai bine partida și a câștigat primul set după ce a reușit să se impună de trei ori la retur. Condusă cu 2-1 în setul secund și un break în contul adversarei, Sorana a revenit rapid, a egalat scorul și manșa avea să fie decisă într-un tiebreak în care românca a fructificat a patra minge de set (a condus cu 6-2, s-a impus în cele din urmă cu 7-5).
Setul decisiv a fost unul foarte echilibrat, cele două jucătoare trecând pe rând la conducere. Sorana a fost cea care a obținut break-ul decisiv, a ratat două mingi de meci la retur, însă a închis partida cu un as în game-ul următor.Prin intermediul acestui succes, Sorana Cîrstea şi-a egalat cea mai bună performanţă de la US Open - turul al treilea: 2009, 2019. În turul următor, Sorana o va întâlni pe Karolina Muchova (Cehia / 26 WTA, favorită 20), care a trecut de Anna Kalinskaya (Rusia, 110 WTA), scor 6-3, 7-6(4).

US Open 2020 | Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, ora de start

Partida Sorana Cîrstea - Karolina Muchova va avea loc sâmbătă, în jurul orei 19.00, ora României, acesta fiind al doilea meci de pe Terenul 7. Partida celor două din turul trei de la New York va începe doar după încheierea unui meci de dublu, dintre perechile Kalashnikova / Kudryavtseva și Peschke / Schuurs.
Pentru Sorana, întâlnirea cu Karolina Muchova se anunță a fi extrem de dificilă, asta pentru că cehoaica traversează o perioadă excelentă în circuitul feminin de tenis. Mai mult, partida din turul trei va reprezenta pentru ambele jucătoare o miză uriașă, asta pentru că atât Sorana, cât și Karolina nu au ajuns niciodată mai departe de această fază a competiției.
Chiar dacă Muchova a declarat că US Open este turneul ei preferat, cehoaica a obținut cel mai bun rezultat al carierei pe iarba de la Wimbledon, în 2019, atunci când a ajuns până în sferturile de finală. Ediția din 2019 a turneului de la All England Club a fost câștigată de Simona Halep, după o finală de vis cu Serena Williams.
Partida din turul trei de la US Open, dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova, va fi prima întâlnire dintre cele două în circuitul feminin de tenis.
După ce Wimbledon a fost anulat în 2020, iar Roland Garros a fost mutat în toamnă, US Open a devenit al doilea turneu de Grand Slam al anului. Cele mai tari meciuri din tenisul mondial se văd în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo