Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, la US Open. Cine e adversara româncei

Cristian Mihală

Actualizat 04/09/2020 la 09:26 GMT+3

Sorana Cîrstea visează la US Open să își egaleze cea mai bună performanță de la un turneu de Grand Slam (sferturi la Roland Garros în 2009). Pentru a accede în optimi, românca trebuie să treacă de o adversară extrem de dificilă, Karolina Muchova. Cehoaica de 24 de ani se află într-o formă excelentă.

Karolina Muchova (US Open 2018)

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a reușit marea surpriză la Flushing Meadows, trecând de o sportivă în formă și mult mai bine cotată, Johanna Konta, după un meci dramatic, transmis în direct de Eurosport.
Sori e în turul trei, unde va da peste o altă jucătoare care evoluează excelent: Karolina Muchova, adversara Soranei Cîrstea de la US Open, are 9 victorii în ultimele 11 partide (la Cincinnati a cedat greu, în optimi, în fața lui Naomi Osaka, într-o confruntare care a avut nevoie de decisiv). Cel mai sus în clasament a fost pe poziția 21, dar acum se află pe locul 26 WTA.

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova US Open: cine e adversara româncei

Partida Sorana Cîrstea - Karolina Muchova va avea loc sâmbătă, iar cehoaica se anunță a fi o provocare cel puțin la fel de grea precum Konta.
Comparată de unii cu Federer, pentru faptul că are un joc complet, Muchova este fiica lui Josef Mucha, fotbalist important al Cehoslovaciei/Cehiei în anii '80-'90.
US Open este turneul ei favorit, la Flushing Meadows apărând pentru prima oară în luminile reflectoarelor, după ce a învins-o pe dubla campioană de Grand Slam Garbine Muguruza (ediția 2018).
Cea mai bună performanță la un turneu de Mare Șlem este însă sfertul de la Wimbledon 2019, unde, în drumul său, a trecut de numărul trei mondial Karolina Pliskova. În cele din urmă a fost învinsă în sferturi de Elina Svitolina, după două seturi care au avut nevoie de "prelungiri".
Muchova lovește foarte puternic, primul său serviciu având o medie de 177 km/h. Anul trecut, la Wimbledon, a fost pe locul trei în topul așilor serviți la All England Club
Cehoaica are însă și alte atu-uri: are un joc de picioare și o viteză foarte bune, astfel că mulți specialiști consideră că, dacă va fi și din punct de vedere mental foarte puternică, poate deveni unul dintre numele mari ale circuitului.
"E capabilă să atingă performanțe impresionant", a spus specialistul Eurosport, Mats Wilander, despre sportiva din Cehia.
În prezent, adversara Soranei Cîrstea din turul 3 de la US Open e antrenată de David Kotyza, cel care în trecut a pregătit-o pe Petra Kvitova.

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova US Open: performanțele adversarei româncei

Muchova are două finale jucate în carieră: una câștigată, în 2019, pe hard, în Coreea de Sud (6-1, 6-1 cu Magda Linette) și una pierdută (Praga Open 2019, pe zgură, când Jil Teichmann s-a impus la capătul unui meci dramatic: 7-6(5), 3-6, 6-4).
La nivel de ITF, Muchova a ajuns de 10 ori în finale, însă recordul ei nu este foarte bun: a câștigat doar două dintre finale.
Karolina Muchova și Sorana Cîrstea nu s-au mai întâlnit până în prezent.
Partidele jucate de Muchova la US Open 2020
  • Muchova - Venus Williams 6-3, 7-5
  • Muchova - Kalinskaya 6-3, 7-6(4)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo