Vom avea un nou câștigător de Grand Slam după 6 ani! Din 2014, de când Cilic s-a impus tot la Flushing Meadows, toate turneele majore au fost câștigate de Nadal, Djokovic, Federer și Murray, jucători care domină de ani buni tenisul masculin.
Zverev e la prima finală din carieră, în timp ce Thiem bifează al 4-lea ultim act într-un turneu de Mare Șlem, după înfrângerile de la Roland Garros 2018 și 2019 și Australian Open 2020.
Scorul întâlnirilor directe e 7-2 în favoarea austriacului, care a pierdut un singur set în drumul spre finală. Zverev a câștigat la US Open 2020 o singură partidă în minimum de seturi, iar în semifinale a revenit de la 0-2 în confruntarea cu Pablo Carreno-Busta.
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
IERI LA 11:22
Câștigător în 1988 la US Open, Mats Wilander e convins că Zverev și-a depășit condiția. Thiem este jucătorul mai bun, mai în formă, astfel că orice altceva decât un succes al austriacului ar reprezenta o mare surpriză.
"Nu văd cum ar putea câștiga altcineva. Nu văd cum Zverev să se impună după ce a revenit de la 0-1 la seturi cu Borna Coric și de la 0-2 la seturi cu Pablo Carreno Busta. Știu sigur că Sascha nu mai e la fel de ușor de învins ca în trecut în marile competiții, cu presiune, e puternic și servește bine. Dar Thiem se va impune în maximum patru seturi. Așa văd eu, în procente aș spune 80% Thiem, 20% Zverev", a spus Wilander pentru Eurosport.

De ce Thiem e marele favorit în finala de la US Open 2020, în fața lui Zverev

Thiem și-a ridicat mult nivelul și a învățat enorm din înfrângerile avute în finalele de Grand Slam. Acestea nu l-au făcut să aibă un blocaj mental, ci, dimpotrivă, l-au întărit pentru momentul în care va ridica în sfârșit un trofeu de Grand Slam deasupra capului. Iar acest lucru se va întâmpla acum, la US Open 2020, consideră Mats.
"Thiem a fost cel mai bun jucător ajuns în semifinale și asta s-a văzut în disputa cu Medvedev. Nu intră în panică în niciun moment, lovește inteligent, cu mult slice pe backhand uneori, astfel încât mingea să rămână jos și adversarul să nu poată pună spin. Joacă excelent așa numitul tenis-procentaj, are o maturitate mult mai mare decât în trecut și îl văd în acest moment foarte aproape de nivelul celor "Trei mari" (n.r. Djokovic, Nadal și Federer)", a spus Mats.
De partea cealaltă, atu-ul lui Zverev ar putea fi reprezentat de faptul că nu are o presiune deosebită pe umeri, depășindu-și cu mult condiția. Germanul nu are nimic de pierdut și asta l-ar putea face să aibă o atitudine câștigătoare. Totuși, ecartul de valoare și de oboseală atârnă greu pentru neamțul cu origini în Rusia.
"Zverev nu va avea presiune în finală, pentru că nu se aștepta să ajungă aici. În astfel de condiții, își poate ridica mult nivelul. Jos pălăria pentru el și pentru turneul făcut. A produs un tenis de calitate, dar nivelul lui nu cred că îi pune în foarte mare dificultate pe jucători precum Nadal, Djokovic, Federer și, probabil, Thiem", a concluzionat fostul mare campion suedez.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open!
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
Erste Bank Open
Dominic Thiem, în turul doi la Viena, după un meci de aproape 3 ore cu Tommy Paul
25/10/2022 LA 21:12