Dominic Thiem l-a învins pe Alexander Zverev în finala US Open, scor 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6. Austriacul a revenit după ce a fost condus două seturi. Nu s-a mai întâmplat de 71 de ani ca un participant să fie condus, să revină şi să câştige jocul.

Alexander Zverev a condus cu 6-2, 6-4 în primele două seturi ale finalei US Open jucată împotriva austriacului Dominic Thiem. Victoria părea asigurată pentru german, dar Thiem a întors încet, dar sigur, soarta meciului, impunându-se cu 6-4, 6-3, 7-6.

Tenis
Kvitova: "Toți știam că se poate întâmpla asta!" Dialog fabulos cu "recepția" în carantina de la AO
ACUM 14 ORE

Meciul s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore şi marchează prima victorie într-o finală de Grand Slam după 71 de ani când unul dintre jucători întoarce un handicap de două jocuri.

Ultima dată s-a întâmplat în 1949 la un eveniment cunoscut pe atunci drept Campionatele SUA, când Pancho Gonzalez câştiga împotriva lui Ted Schroeder, după ce cel din urmă avea avantaj 2 la 0.

Comportamentul ireproșabil al lui Thiem și Zverev l-a impresionat pe Djokovic

În ciuda presiunii eorme, cei doi combatanți au arătat că, dincolo de orgolii, presiune și miză, există alte valori, mai importante. În ciuda presiunii, Thiem și Zverev au avut o atitudine de mari campioni, iar la final nu au existat resentimente, discursurile fiind sicere și superbe. Cei doi s-au comportat ireproșabil, iar comportamentul a fost unul natural, nicidecum simulat, pentru că acestea sunt așteptările celorlalți.

Aceste amănunte au trecut în plan secund după o asemenea încleștare, cei mai mulți raportându-se la intensitatea jocului, la revenirea lui Thiem sau la problemele avute pe primul serviciu de neamț. Nu și pentru Djokovic, care a ținut să îi felicite pe ambii finaliști pentru atitudinea avută și pentru că au demonstrat un fair-play total. Nole este de părere că Thiem și Zverev au devenit adevărate modele, într-un sport în care ieșirile nesportive sunt din ce în ce mai dese.

"Despre asta este sportul. Respect, apreciere, prietenie. Vă mulțumesc Domi și Sasha pentru că ați crezut mereu în valorile voastre și că vă raportați întotdeauna la ceea ce contează cel mai mult - dragoste și respect pentru celălalt. Felicitări amândurora", a scris Djokovic pe Twitter.

După descalificarea de la US Open, Novak Djokovic va evolua în această săptămână la Roma, turneu la care participă și unul dintre ceilalți doi mari "titani" din circuitul ATP, Rafael Nadal. Turneul de la Foro Italico este în direct pe canalele Eurosport.

Tenis
FOTO | Primele imagini cu Simona Halep de pe terenul de antrenament, în Australia
ACUM 18 ORE
Tenis
Lider, din "zona zero" de carantină. Azarenka, discurs elegant pentru comunitate și jucători
20/01/2021 LA 08:55