Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Novak Djokovic are soluția! Ce propune Nole în cazul pauzelor de vestiar luate de Tsitsipas la US Open 2021

Irina Aldea

Publicat 03/09/2021 la 16:19 GMT+3

Stefanos Tsitsipas e sursa controverselor la US Open 2021 din cauza pauzelor de vestiar pe care le ia atunci când adversarul traversează o perioadă bună în meci. Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a găsit soluția pentru această problemă.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

În ultima vreme, Tsitsipas a fost sursa mai multor controverse în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm.
"Mi-am pierdut respectul pentru el", a spus Murray, după duelul din turul întâi de la US Open, când a simțit că Stefanos apelează la astfel de tehnici pentru a-l destabiliza mental. Mannarino a pățit și el la fel, iar Zverev a primit și el același tratament din partea lui Tsitsipas în trecut.

Ce crede Novak Djokovic despre pauzele lungi de vestiar pe care le ia Tsitsipas

Mai multe voci au spus pe rețelele de socializare că Stefanos Tsitsipas a urmat exemplul lui Novak Djokovic în circuit, apelând la aceste pauze de vestiar. Sârbul a plecat de pe teren în finala de anul acesta de la Roland Garros când grecul se afla la conducere, iar după ce a revenit a fost capabil să întoarcă soarta partidei.
Totuși, Nole este de părere că regulile privind pauzele ar trebui rectificate: "Am văzut că Tsitsipas a spus că nu a făcut nimic împotriva regulamentului și nu înțelege de ce e criticat. A mai spus că ar trebui să existe consecințe dacă într-adevăr ar încălca vreo regulă. Sunt de acord cu el aici. Pe de altă parte, înțeleg opiniile lui Murray și Zverev, care au o problemă cu ceea ce face Tsitsipas.
Personal cred că ar trebui să existe o limită la aceste pauze. Ca jucător trebuie să fii conștient că ești plecat de pe teren de prea mult timp, iar asta îți poate afecta adversarul. Dar dacă privim totul și judecăm după regulament, Tsitsipas nu a încălcat nicio regulă. Eu consider că regulamentul trebuie să prevadă clar cât ai voie să stai acolo: cinci, șase, șapte minute, cât poți sta, ca jucător trebuie să știi.
Un cronometru ar trebui să fie pornit în momentul în care un jucător pleacă de pe teren. Atunci trebuie să te încadrezi. Nu înțeleg de ce regula aceasta e atât de vagă – poți sta 2 minute sau poți sta 20, ceva nu e în regulă. Această regulă trebuie să fie modificală. Sunt empatic atât cu Andy, dar îl înțeleg și pe Tsitsipas care spune că nu e nimeni cu el care să-i spună cât poate sta acolo", a spus Djokovic la US Open.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo