Un tip aparte în circuitul masculin, cu o inteligență aparte și o abilitate fantastică de a obține rezultate chiar și cu un plan C sau D de joc, Daniil Medvedev defilează în competiția masculină de la US Open, cu naturalețea unui mare campion. În tie-break-ul setului inaugural, în fața unui rival pe care îl știe încă din anii junioratului și pe care îl consideră bun prieten, Medvedev a salvat trei mingi de set, revenind de la 6-3 pentru Rublev, cu serie de cinci puncte consecutive. În setul secund, a reușit să convertească unica minge de break ivită în partidă, fără ezitare, cu smash câștigător, adjudecându-și actul de mijloc în doar 31 de minute. Până la finalul meciului, Medvedev a adunat 51 de lovituri câștigătoare și doar 37 de greșeli neforțate, reușind să încheie în minimum de seturi, deși în fazele finale din setul trei a acuzat crampe musculare și a primit îngrijiri medicale la umăr.
"Le-am arătat oamenilor ceva nou, pentru că eu nu sărbătoresc victoriile. A fost dificil la final. De aceea cred că, pentru prima dată în ultimul an, chiar am sărbărit victoria, pentru că a fost extrem de greu acest final de meci și simțeam că pot să dau de bucluc, așa că mă bucură enorm această victorie", a declarat Medvedev, la finalul partidei cu Rublev, din ziua a zecea de la US Open 2020.

US Open 2020: Medvedev, în semifinale, fără set pierdut

Roland-Garros
Medvedev - Djere - Roland-Garros
IERI LA 15:52
Duelul dintre Medvedev și Rublev, un veritabil derby rusesc, s-a încheiat conform așteptărilor, prelungind dominația lui Daniil în fața colegului său, Andrey nereușind să câștige vreunul dintre cele 9 seturi disputate în circuitul seniorilor în meciurile directe.
A fost însă, de departe, sfertul de finală de pe tabloul masculin cu cel mai bun nivel de joc de până acum la această ediție a US Open-ului, după luptele crâncene, dar presărate cu multe erori, dintre Zverev și Coric, sau Bablo Carreno Busta și Shapovalov (rămâne de disputat sfertul dintre austriacul Dominic Thiem și australianul Alex de Minaur).
Medvedev nu a pierdut set până acum la New York și arată o formă similară cu cea din sezonul trecut pe hard-ul american (când a jucat finale în toate turneele în care a luat startul după WImbledon, până la US open inclusiv).

Parcursul lui Daniil Medvedev, favorit 3, spre semifinalele US Open 2020:

  • turul 1: 6-1, 6-2, 6-4 cu Federico Delbonis (Argentina)
  • turul 2: 6-3, 6-2, 6-4 cu Christopher O'Connell (Australia)
  • turul 3: 6-3, 6-3, 6-2 cu J.J. Wolf (SUA)
  • optimi: 6-4, 6-1, 6-0 cu Frances Tiafoe (SUA)
  • sferturi: 7-6(6), 6-3, 7-6(5) cu Andrey Rublev (Rusia, cap de serie 10)
  • semifinale: cu Dominic Thiem (#2) sau Alex de Minaur (#21), în transmisiune directă, vineri noapte, în direct pe Eurosport
  • Tenisul-spectacol de la US Open 2020 este în transmisiune directă pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Daniil Medvedev s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, după o victorie muncită cu Laslo Djere
IERI LA 13:00
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
25/05/2022 LA 12:46