După o victorie rapidă a lui Angelique Kerber în fața tinerei americance Ann Li, 6-3, 6-4, Louis Armstrong Stadium - a doua arenă a complexului de la Flushing Meadows a rămas pustie timp de trei ore, deși în program era trecut un meci de mare interes de pe tabloul masculin.
Certitudinea că există o problemă a venit în momentul în care camerele de luat vederi l-au găsit pe favoritul cinci al tabloului masculin, Alexander Zverev, butonând cu aplicație telefonul undeva în înaltul arenei principale, Arthur Ashe Stadium, la bustul gol, la o oră la care, în mod normal, ar fi trebuit să se afle deja la încălzire pentru duelul cu stângaciul din Franța.
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 2 ORE
Tennis.com, New York Times și L'Equipe au sesizat rapid lipsa de comunicare din partea organizatorilor. Nu a existat un comunicat oficial legat de motivul amânării partidei, însă informațiile "pe surse" puse cap la cap au dezvăluit că situația a fost creată în jurul "cazului Paire". Americanii au schimbat din nou regimul jucătorilor care s-au intersectat cu Benoit Paire, jucător depistat pozitiv cu coronavirus și descalificat din turneu, iar Mannarino, aflat în grupul celor 11 sportivi din "bula din bulă", a fost informat că, la fel ca și ceilalți colegi ai săi de suferință, nu va avea voie să mai iasă din camera de hotel până pe 11 septembrie, condițiile "de detenție" descrise anterior de Mladenovic devenind, brusc, și mai dure.

Guvernatorul Cuomo a intervenit

Cea mai clară informație a venit, în studioul Eurosport Germania, de la fratele lui Sascha Zverev, Mischa. Acesta a declarat că USTA poartă discuții cu guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, pentru a stabili dacă francezul Mannarino are drept de joc.
Situația creată a fost greu de înțeles, având în vedere faptul că cei 11 jucători supuși unui regim special în "cazul Paire" au evoluat fără probleme în primele șase zile de turneu, fără ca de atunci să mai apară noi teste pozitive.
Evident, tăcerea organizatorilor a declanșat un context propice pentru speculații.
Presa franceză, prin vocea corespondenților de tenis ai L'Equipe, scrisese deja, cu câteva ore înainte de ora de start a partidei Zverev - Mannarino, că jucătorii din Hexagon vizați de măsurile drastice ale americanilor au propus USTA să închirieze un avion privat cu care să părăsească Statele Unite.

Mannarino

Credit imagine: Eurosport

În aceste condiții, ESPN a vorbit mai departe despre o negociere politică, raportând că Mannarino s-ar folosi de poziția sa pentru a încerca să obțină pentru colegii săi dreptul acestora de a părăsi New York-ul, mai ales în contextul în care pe rețelele de socializare a apărut un mesaj violent al fratelui Kristinei Mladenovic: "nu ne interesează US Open-ul vostru bizar, descalificați-ne pe toți din meciuri, dar lăsați-ne să mergem la casele noastre. Nu credeam că voi ajunge vreodată să scriu asta, dar aici s-a ajuns ".
Chiar și când meciul Zverev - Mannarino a primit undă verde pentru a se disputa, jurnaliștii au fost nevoiți să facă deducții, la fel ca și fanii tenisului, în momentul în care pe teren și-au făcut apariția arbitri și oficiali pentru duelul din turul trei.
Abia la o jumătate de oră de la startul partidei dintre Adrian Mannarino și Alexander Zverev, US Open și USTA au transmis un comunicat oficial referitor la amânarea partidei. Textul a fost însă extrem de sumar și ambiguu, nereușind să lămurească mai nimic: "Meciul Zverev - Mannarino a fost amânat, timp în care au fost purtate discuții cu oficiali ai autorităților sanitare. A existat o comunicare constantă cu jucătorii în această după-amiază, pentru ca ei să fie tot timpul bine informați. Dat fiind caracterul sensibil al aspectelor medicale implicate, USTA nu poate furniza mai multe informații".
Situația confuză de la New York a generat și câteva "opere de artă" amuzante, care au încercat să descrie situația.
Cele mai tari meciuri de la US Open 2020 se văd în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 2 ORE