Născută în Toronto, Emma Răducanu a ajuns la 2 ani în Anglia, astfel că tot ce reprezintă ea astăzi pe plan sportiv li se datorează, fără îndoială, britanicilor. Totuşi, noua campioană de la US Open a devenit extrem de populară încă de la Wimbledon pentru fanii tenisului din China şi România. Asta pentru că mama sa, Renee, şi tatăl Ion sunt născuţi şi crescuţi în cele două ţări.
Emma nu a ascuns că iubeşte România şi Bucureştiul, iar la US Open a simţit dragostea românilor, prin intermediul emigranţilor români prezenţi la New York. O altă legătură pe care o are Emma cu România este faptul că idolul ei este Simona Halep, pe care o admiră enorm. Azi, Emma Răducanu a revenit acasă, în Marea Britanie, acolo unde și-a revăzut părinții după o lungă perioadă de timp în care a fost nevoită să călătorească la competiții.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Emma Răducanu, revedere dulce cu părinții în Marea Britanie

Părinţii Emmei Răducanu nu au putut ajunge în Statele Unite din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Abia azi şi-au revăzut fiica, pe care au așteptat-o cu brațele deschise: "Este un sentiment extraordinar să te întorci acasă. Sunt plecată de şapte săptămâni, aşa că este plăcut să revin. Este minunat să-i revăd pe părinţi. Nu m-am gândit la ce urmează, mă bucur doar de asta… mă relaxez şi mă recuperez", a declarat Emma Răducanu pentru presa din Marea Britanie.
Tatăl ei, Ion Răducanu, a fost extrem de emoționat în momentul în care și-a revăzut fiica: "Sunt atât de fericit! Sunt foarte mândru de ea", a transmis acesta. Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3.
La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major. De asemenea, jucătoarea cu origini în România a impresionat și prin modul în care a jucat pe parcursul turneului, câștigându-și partidele de la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12