Emma Răducanu a scris istorie la US Open. Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul său turneu de Grand Slam, fiind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu major venind din calificări.
După 10 meciuri disputate în trei săptămâni și fără set pierdut, Emma Răducanu a ridicat deasupra capului trofeul de la Flushing Meadows, după ce a învins-o în finală pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Jurnaliștii de la Daily Mail, interviu în România cu "mamaia" Emmei Răducanu

Jurnaliștii de la Daily Mail au venit în România special pentru a discuta cu bunica de la București a revelației din tenisul mondial feminin: "Emma își vizitează bunica, Niculina, 88 de ani, de două ori pe ani. Ea locuiește într-un apartament la etajul 3 al Bucureștiului post-comunism, în Sectorul 2.
Emma abia așteaptă săptămânile în care «mamaia» ei, un termen afectuos pentru bunică, vine și are grijă de ea, în Bromley, gătindu-i mâncăruri tradiționale, precum sarmalele, și învățând-o limba și obiceiurile strămoșilor din Transilvania. Puțină lume o cunoaște mai bine pe Emma decât bunica ei", scriu cei de la Daily Mail.
Doamna Niculina, în vârstă de 88 de ani,spune cu seninătate că după abandonul de la Wimbledon i-a întrebat pe părinţii Emmei dacă nu ar fi mai bine ca tânăra să se lase de tenis: "Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei dacă n-ar trebui să renunţe la tenis. Dacă i s-ar fi întâmplat ceva? Sănătatea ei e mult mai importantă", a spus doamna Niculina.
Bunica Niculina spune că urmăreşte meciurile nepoatei sale la televizor, însă la finala de la US Open a aflat rezultatul partidei a doua zi: "Nu am putut să urmăresc partida, era prea mult pentru inima mea. Mi-am zis că meciul asta va fi foarte greu. Aşa că am decis să nu mă uit. Am aflat abia a doua zi la ştiri şi am fost foarte fericită că a fost puternică şi sănătoasă. Am vorbit cu fiul meu, m-am bucurat pentru el. Ar fi fost foarte dezamăgit dacă Emma ar fi pierdut după toată munca depusă pentru asta", a spus bunica Emmei Răducanu.
"Desigur, sunt foarte mândră de ea. Dar niciodată nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane. Când îşi pune ceva în cap reuşeşte. Este o luptătoare. Sunt o femeie foarte modestă şi nu vreau ca lumea să creadă că mă laud. Am învăţat-o mereu pe Emma să fie drăguţă, politicoasă şi bună cu oamenii. I-am spus să nu facă rău nimănui şi să vorbească frumos cu toţi. Acesta e lucrul pe care cred că-l are de la mine", a menţionat Niculina Răducanu.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12