Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2021 | Emma Răducanu nu va avea susținerea din tribună a părinților la finala cu Fernandez

Ion Alexandru

Publicat 11/09/2021 la 08:00 GMT+3

US Open 2021 | Emma Răducanu a devenit prima jucătoare venită din calificări care s-a calificat în finala US Open. Jucătoarea născută în Canada, dar care reprezintă Marea Britanie va juca pentru trofeu împotriva unei alte sportive din Canada, Leylah Fernandez. Finala va fi de la ora 23 pe Eurosport 1.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

US Open 2021 | Emma Răducanu a sfărâmat toate pronosticurile de la această ediție a US Open și s-a calificat spectaculos în finală. Adolescenta din Londra are 9 victorii, toate în 2 seturi, după un parcurs demn de un film de Hollywood. Răducanu este prima jucătoare de 18 ani care ajunge într-o finală de Grand Slam de la Maria Sharapova, care a făcut asta în 2004, La Wimbledon. Succesul cu 6-1, 6-4 din semifinala cu Maria Sakkari de la New York i-a adus Emmei o notorietate extraordinară în Anglia. Chiar și așa, părinții nu au primit aprobarea specială de a asista la finala istorică din această seară.
picture

US Open 2021 : Finala feminină se va juca între Emma Răducanu și Leylah Fernandez

US Open 2021 | Regulile COVID vor fi respectate

Emma Răducanu a luat pe sus toată lumea tenisului prin victorii fantastice la US Open, dar părinții nu vor putea să alături de ea la finala cu Leylah Fernandez. Mama cu origini din China Renee și tatăl născut la București Ion vor rămâne la domiciliul lor din Kent și vor transmite energia pozitivă din Anglia. Cei doi soți Răducanu nu pot călători în condiții de pandemie, fără a cere o aprobare autorităților. SUA menține restricțiile de călătorie pentru persoanele care au călătorit în oricare dintre statele membre ale Spațiului Schengen, Regatul Unit sau Irlanda, cu 14 zile înainte de data intrării în SUA.
Emma a plecat din calificări la US Open și nimeni nu se aștepta ca ea să ajungă în finală, iar părinții jucătoarei nu s-au ocupat să obțină această aprobare, crezând că fiica lor va reveni destul de rapid acasă.
Din acest motiv, ei nu o pot susține decât din fața televizorului. „Îmi pare rău că nu sunt aici lângă mine, dar simt încurajările și sprijinul lor", a spus Emma Răducanu, după ce a ajuns în ultimul act al competiției de la New York.
picture

Rezumatul unui meci memorabil făcut de Emma Răducanu la US Open, în semifinala cu Maria Sakkari

US Open 2021 | Finala Răducanu - Fernandez, direct în cărțile de istorie

Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt primele adolescente din ultimii 22 de ani care joacă o finală de Grand Slam. Ultima oară când asistam la ceva comparabil față în față erau, în 1999, Serena Williams și Martina Hingis, două dintre cele mai mari campioane din istoria tenisului.
Venită din calificări, Răducanu a devenit prima jucătoare din istoria US Open care ajunge în finală după 9 meciuri disputate (18-0 raportul seturi câștigate/pierdute). De partea cealaltă, Fernandez a trecut de 4 capi de serie în drum spre finală (printre care ocupantele pozițiilor 2, 3 și 5 în clasamentul WTA).
picture

Primele declarații oferite de Emma Răducanu după calificarea în finală la US Open

În ceea ce privește minutele petrecute pe teren, Emma Răducanu are avantajul de a fi mai odihnită înaintea finalei. Deși a jucat mai multe meciuri decât adversara sa, sportiva cu origini românești a stat mai puțin pe teren. Potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, jucătoarea de 18 ani a petrecut 11 ore și 34 de minute în joc, iar Leylah Fernandez a disputat meciuri care s-au întins în total pe durata a 12 ore și 45 de minute.
Emma Răducanu vs. Leylah Fernandez - rezultate
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 23:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo