Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk continuă ofensiva împotriva rușilor și bielorușilor la US Open! Gestul ucrainencei la dublu

Irina Aldea

Publicat 04/09/2022 la 02:19 GMT+3

Marta Kostyuk a ajuns în ultima perioadă în lumina reflectoarelor după discursul acid pe care l-a avut împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus. După ce a refuzat să dea mâna cu Azarenka la simplu, Kostyuk a recurs la același gest la dublu, cu Aliaksandra Sasnovich.

Marta Kostyuk

Credit imagine: Getty Images

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
Pe teren, bielorusa a ieșit învingătoare. Azarenka s-a impus fără emoții în fața Martei Kostyuk, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka și fără a o privi în ochi pe bielorusă a întins totuși racheta peste fileu. Ucraineanca a procedat la fel și în proba de dublu.
CITEȘTE ȘI:

Kostyuk refuză să dea mâna cu orice jucătoare din Rusia și Belarus

Ucraineanca Marta Kostyuk a refuzat din nou să dea mâna cu reprezentanta Belarusului - acum cu Aliaksandra Sosnovich. Acest lucru s-a întâmplat după meciul din turul al doilea la dublu de la US Open, în care Kostyuk și Zhang Shuai le-au surclasat pe Teresa Mikhalikova și Alexandra Sosnovich. La finalul întâlnirii, Marta a întins din nou racheta peste fileu, evitând din nou strângerea de mână. În trecut, Kostyuk și Sasnovich se înțelegeau foarte bine, ele alegând să joace și la dublu.
Mats Wilander a criticat gestul ucrainencei: "Cred că este foarte periculos ca unii să interpreteze totul la nivel personal. Ambele părți trebuie să fie înțelese. Nu-mi pot imagina cum aș fi jucat și aș fi dat 100%, știind că unii oameni din jurul meu nu sunt de acord cu acțiunile guvernului țării mele", a declarat Wilander pentru Eurosport.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 3 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo