Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victoria Azarenka, "interzisă" de americani la un eveniment caritabil după ce jucătoarele din Ucraina s-au revoltat

Irina Aldea

Publicat 25/08/2022 la 12:52 GMT+3

Deși a fost invitată de USTA să participe la evenimentul caritabil pentru Ucraina, Victoria Azarenka a fost ulterior "interzisă" de americani după ce jucătoarele de tenis ucrainence s-au revoltat împotriva ei.

Victoria Azarenka warms up

Credit imagine: Getty Images

Dublă campioană de Grand Slam, Victoria Azarenka a fost invitată în urmă cu câteva săptămâni să participe la evenimentul caritabil organizat de USTA de ziua Independenței Ucrainei, eveniment intitulat "Tenisul joacă pentru pace", o serie de meciuri demonstrative organizate cu scopul de a susține global Ucraina în conflictul cu Rusia.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Azarenka a fost de acord să participe, însă USTA a emis miercuri un comunicat în care explică de ce bielorusa nu va participa la eveniment: "După o analiză minuţioasă a elementelor şi în urma unei discuţii cu toate părţile implicate, am stabilit că Victoria Azarenka nu va lua parte la demonstraţia din această seară! Vika este un lider în circuit şi apreciem dorinţa ei de a participa însă, având în vedere sensibilităţile jucătorilor şi jucătoarelor din Ucraina, dar şi conflictul în curs, considerăm că aceasta este decizia corectă", scrie în comunicatul USTA.
CITEȘTE ȘI:

Azarenka, "interzisă" de USTA la evenimentul caritabil după ce ucrainencele s-au revoltat

În urmă cu câteva zile, Marta Kostyuk (72 WTA) a afirmat că a ales să nu participe la evenimentul demonstrativ, după ce a aflat că Victoria Azarenka a fost invitată: "Bineînțeles că am primit o invitație. Cred că toate jucătoarele din Ucraina au primit. Când Lesia Tsurenko și cu mine am aflat - vorbesc doar despre noi acum, pentru că nu am întrebat pe nimeni - că vor fi reprezentanți ai Rusiei sau Belarusului la acest eveniment, am spus imediat că nu voi participa. În primul rând, nimeni nu i-a întrebat pe sportivii ucraineni dacă vor ca vreunul dintre acești jucători să fie prezent.
Bineînțeles, nimeni nu este interesat de acest lucru, este Ziua Independenței Ucrainei, dar ceea ce cred ucrainenii nu este interesant, nu-i așa? În al doilea rând, nu am înțeles motivul pentru care au chemat-o pe Victoria Azarenka, nu mi se pare că are ce căuta acolo. Nu a existat niciun ajutor deschis din partea ei pentru noi. Nu a existat niciun dialog cu mine personal, deși nu se poate spune că am fost invizibilă. Poate că nu sunt atât de vizibilă pentru că nu sunt suficient de bine clasată pentru a fi luată în seamă, dar nu despre asta vorbesc, ci despre faptul că am fost suficient de activă încă de la începutul războiului", a spus Marta Kostyuk.
Turneul de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo