Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frances Tiafoe, savuros după ce l-a eliminat pe Nadal de la US Open: "E timpul pentru The Big 12!"

Irina Aldea

Publicat 06/09/2022 la 07:24 GMT+3

Frances Tiafoe l-a eliminat marți dimineață pe Rafael Nadal în faza optimilor de finală și a obținut cea mai mare victorie a carierei. Americanul a avut un discurs savuros la conferința de presă.

Nadal, eliminat în optimi la US Open! Tiafoe s-a calificat în premieră în sferturi la New York

Frances Tiafoe a produs surpriza turneului la US Open. Americanul de pe locul 26 ATP s-a calificat în sferturi după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute de joc, arătând un nivel de joc fabulos. În urma înfrângerii încasate de Nadal, Marin Cilic rămâne singurul câștigător de Grand Slam pe tabloul masculin de simplu de la US Open.
La conferința de presă de după victoria fantastică obținuă în fața lui Nadal, Frances Tiafoe a avut un discurs savuros și a vorbit despre ce se va întâmpla odată ce era "The Big 3" se va fi încheiat: "Nivelul ridicat al lui Nick este bun pentru tenis, îl vezi cum umple stadioanele. Alcaraz are o personalitate incredibilă. Sinner, Tommy, Fritz, eu. Sunt o mulțime de tipi cu un nivel ridicat. Cred că nu va exista un Big 3 după retragerea lui Federer, Nadal și Djokovic, ci va fi ca un Big 12. Este bine să vedem o nouă eră în tenisul masculin", a transmis Frances cu zâmbetul pe buze.
CITEȘTE ȘI:

Frances Tiafoe, extrem de fericit cu victoria în fața lui Rafael Nadal

Frances Tiafoe a vorbit cu mândrie despre jocul pe care l-a arătat în meciul cu Nadal, mărturisind că a intrat pe teren știind că are o șansă în fața celui mai titrat tenismen din istorie (ATP) în Era Open: "Am jucat destul de bine astăzi. Am intrat în arenă crezând că îl pot învinge. Mă ajută faptul că am jucat împotriva lui de câteva ori. Nu ne-am mai întâlnit de câțiva ani. Sunt diferit acum, sunt un jucător complet diferit. Îi vezi pe toți acești jucători tineri împotriva lui Rafa, Fed, Novak, te întrebi: "Voi putea spune vreodată că i-am învins pe vreunul dintre ei?". Astăzi am încercat să o fac.
Este un lucru pe care îl pot spune copiilor și nepoților mei. L-am învins pe Rafael. Sper că nu voi mai juca împotriva lui, dar dacă se va întâmpla, să se termine cu o victorie. În celelalte ocazii, am renunțat foarte devreme la serviciul meu. În meciurile precedente nu mi-am dat cu adevărat o șansă. Aseară am văzut întâlnirea lui Kyrgios, spectacolul pe care l-a oferit. În această dimineață nu m-am gândit deloc la meci. M-am trezit destul de relaxat, cu dorința de a juca tenis și de a face un pas mai departe, în ultimii trei ani am rămas în turul patru. Acesta a fost obiectivul meu.
Este vorba despre capacitatea mentală. Rafa este acolo la fiecare punct. A știut cum să mă țină în joc. Știu de ce sunt capabil să fac în meciuri. Nu simt nicio presiune. Simt că nu am nimic de demonstrat. Sunt aici să joc un tenis grozav și să mă bucur de el, după cum puteți vedea. Nu aș fi vrut să-l fi înving pe Rafa în altă parte, poate pe terenul central de la Wimbledon", a spus Frances Tiafoe la conferința de presă.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo