Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev coboară de pe locul 1 ATP, după eliminarea de la US Open. Cine va fi de luni #1

Cristian Mihală

Publicat 05/09/2022 la 08:40 GMT+3

Daniil Medvedev a părăsit US Open din faza optimilor de finală, învins de Nick Kyrgios. Rusul va părăsi fotoliul de lider ATP după Flushing Meadows, Rafa Nadal având cele mai mari șansă să redevină lider mondial.

Nick Kyrgios, victorie fabuloasă cu Daniil Medvedev la US Open! Liderul din ATP, OUT în optimi

Aventura lui Medvedev la US Open s-a terminat în faza optimilor de finală. Rusul s-a luptat de la egal la egal cu finalistul de la Wimbledon timp de două seturi, dar Kyrgios a jucat mult mai îngrijit în seturile 3 și 4, adjudecându-și partida cu 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2.
Rusul avea de apărat 2000 de puncte la New York, aferente titlului de anul trecut, când i-a interzis lui Djokovic visul Marelui Șlem. Eliminat din optimi, Daniil pierde 1820 de puncte și va părăsi poziția de lider mondial, la finalul US Open.

Nadal, mare favorit să devină numărul 1 ATP

Principalul favorit să ocupe locul 1 ATP la finalul Flushing Meadows este Rafael Nadal, care a trecut deja peste rus în clasamentul "LIVE" al tenisului masculin. Cele 180 de puncte primite de "Matador" pentru optimile de la US Open l-au adus la 5810 puncte, în timp ce Medvedev va coborî la 5065 puncte după ultimul turneu de Grand Slam al anului.
O calificare a lui Nadal în sferturi l-ar aduce la borna 5990 puncte, în timp ce adjudecarea titlului l-ar transforma în lider autoritar, cu 7630 puncte.
Pentru locul 1 ATP se luptă și Alcaraz și Ruud, dar șansele acestora să ocupe primul loc la finalul competiției de la New York sunt destul de mici. Trebuie spus, totuși, că Alcaraz are o șansă istorică: dacă va deveni numărul unu mondial la capătul US Open, el va fi cel mai tânăr lider mondial din istorie (19 ani și 4 luni).
Pentru a fi sigur că va trece pe locul 1 ATP după US Open, Nadal are nevoie să se întâmple următoarele lucruri:
- Să ajungă în finală;
- Să piardă în sferturi sau semifinale, dar Ruud sau Alcaraz să nu câștige US Open;
- Să piardă în optimi, dar Ruud sau Alcaraz să nu ajungă în finala de la Flushing Meadows.
Nadal a devenit număr unu mondial pentru prima oară în august 2008, după victoria superbă de la Wimbledon, în decisiv, contra lui Federer, meci considerat de specialiști cel mai bun din istorie.
Rafa a fost în 8 rânduri numărul unu mondial, ultima oară în perioada noiembrie 2019 - februarie 2020. De atunci, Djokovic și Medvedev și-au împărțit întâietatea.
209 săptămâni are Nadal ca lider mondial, accidentările nemermițându-i să fie mai sus într-un clasament dominat de Djokovic (373 de săptămâni ca numărul 1 ATP). Ibericul a terminat 12 ani ca numărul 2 mondial, dar e mare favorit să încheie 2022 pe primul loc, având un avans uriaș în ATP Race.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo