Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a aflat ce a zis Toni Nadal despre el. Răspunsul sârbului pentru unchiul lui Rafa

Cristian Mihală

Actualizat 07/09/2023 la 07:53 GMT+3

Novak Djokovic a vorbit despre afirmațiile făcute de Toni Nadal, care a explicat zilele trecute într-un interviu despre faptul că sârbul nu mai e la nivelul de acum 5-10 ani, iar rezultatele obținute vin ca o consecință a faptului că top 10 ATP e plin de jucători de duzină, cu excepția lui Carlos Alcaraz.

Așa s-a calificat Novak Djokovic în semifinalele turneului de la US Open

După mai bine de 20 de ani de tenis, Novak Djokovic încă reușește să țină pasul cu noua generație și să se reinventeze pe măsură ce anii trec. Totuși, performanțele obținute de cel care va fi de luni din nou numărul unu mondial vin într-un anumit context, crede Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al marelui rival al lui Nole, Rafa. Tehnicianul spaniol este de părere că multe din rezultatele sârbului sunt o consecință a faptului că jucători precum Sinner sau Rune - două dintre vârfurile noii generații - sunt la un nivel inferior lui Nadal, Federer, Wawrinka sau Murray, cei care în urmă cu 10 ani îl provocau mult mai puternic pe Djokovic.
"Cei mai buni jucători de tenis de acum câțiva ani au fost "mai buni" decât cei de astăzi; vizibil mai buni și mult mai competitivi. Actualul Djokovic este mult sub cel de acum cinci sau zece ani", a explicat Toni Nadal.

Djokovic, răspuns pentru Toni Nadal

După succesul categoric din sferturile US Open, cu Fritz, Djokovic a fost întrebat în legătură cu afirmațiile ibericului. Nole nu îi împărtășește opinia ibericului nici în privința valorii sale, prin comparație cu Nole de acum 10 ani, și nici în legătură cu valoarea jucătorilor din noua generație.
"Bineînțeles că aveam mai multă energie și mobilitate (n.r. în trecut), dar acum sunt mai experimentat și mai puternic mental. Împreună cu echipa mea, încercăm să facem lucrurile mai bine an după an pentru că e singura șansă pentru a-i înfrunta pe cei tineri și a câștiga noi Grand Slamuri.
Nu sunt de acord cu Toni, pentru că fiecare generație are un grup de jucători excelenți, care deschid calea. Acum îi avem pe Sinner, Rune sau Alcaraz. Ei au dominat majoritatea turneelor în ultimii doi ani. Modul în care Carlos joacă, modul în care se apără, cum atacă...e foarte complet. Alcaraz ar fi câștigat la fel de mult și dacă ar fi evoluat acum 10 sau 15 ani. Fiecare generație are propriii campioni, tenisul s-a schimbat și a evoluat", a explicat Djokovic, citat de Marca.
În semifinalele de la US Open, Novak Djokovic îl va întâlni pe Ben Shelton, surprinzătorul american ajuns pentru prima oară în "careul de ași" al unui Grand Slam. Performanța yankeului e cu atât mai lăudabilă cu cât el nu a reușit să lege mai mult de două victorii de la Australian Open 2023.
Partida ar trebui să fie o formalitate pentru Nole, care are un raport de victorii-înfrângeri de 20-0 contra jucătorilor americani, în ultimele 20 de partide jucate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo