Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic cere o schimbare revoluționară în tenis: "Ar fi grozav, eu asta îmi doresc!"

Cristian Mihală

Actualizat 31/08/2023 la 11:06 GMT+3

Novak Djokovic nu doar că este un fan declarat al coachingului, dar și-ar dori să poată comunica mai mult cu Goran Ivanisevic, antrenorul său. Sârbul crede că ar fi în beneficiul tuturor ca antrenorii să poată pătrundă pe teren, după anumite gameuri sau să aibă posibilitatea să comunice cu jucătorii prin căști.

Zapata Miralles - Djokovic - US Open Rezumat

Novak Djokovic nu a avut emoții nici în turul secund de la US Open, trecând de spaniolul Zapata Miralles în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, 6-1. A fost o partidă dominată total de sârb, care nu și-a cedat niciodată serviciul, trimițând totodată 35 de lovituri direct câștigătoare (doar 15 pentru iberic).
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
La conferința de presă de după dispută, Djokovic a vorbit despre decizia luată anul acesta de ATP, care a autorizat coahcingul. Până acum, antrenorii trebuiau să fie foarte discreți cu jucătorii în timpul partidelor când voiau să le dea sfaturi legate de joc sau de tactică, dar acum comunicarea nu mai e blocată. Nole crede că această decizie e benefică, dar și-ar dori și mai mult. Cel mai titrat jucător din istorie și-ar dori ca tehnicienii să poată coborî pe bancă, lângă elevii lor, după un anumit număr de gameuri, pentru a-i consilia. De asemenea, Nole crede că o altă măsură - introducerea unor căști prin care comunicarea jucător-antrenor să fie nemijlocită în timpul partidelor - ar revoluționa tenisul.
"E grozav că putem comunica liber și nu trebuie să ne ascundem, să ne întrebăm mereu dacă arbitrul de scaun ne vede și ne poate penaliza, așa cum era înainte. Înțeleg că pot exista detractori care își bazează argumentele pe faptul că într-un sport individual trebuie să rezolvi probleme prin tine însuți. Dar, indiferent cât de mult vorbește antrenorul tău cu tine, cheia tot la jucător rămâne.
Sincer, eu mi-aș dori mai mult decât un simplu coaching din tribune. Aș vrea ca antrenorii să coboare pe teren în unele pauze pentru a vorbi cu jucătorii. Sau să avem posibilitatea să comunicăm prin căști cu antrenorii. Ar fi grozav, atât pentru public, cât și pentru jucători", a afirmat Novak Djokovic în conferința de presă de după partida din turul secund.

Djokovic, despre condițiile de la US Open și viitorul adversar

În ciuda unei victorii convingătoare, Djokovic nu s-a simțit în elementul său în debutul partidei, din cauza umidității. Sârbul a reușit rapid să se acomodeze cu condițiile de joc și a crescut pe durata partidei, recunoscând că astfel de victorii categorice îl ajută enorm la nivelul încrederii.
"Începutul nu a fost la fel de strălucitor ca zilele trecute, dar chiar e greu să joci cu atâta umiditate. Am avut nevoie de prosop tot timpul, parcă aerul nu ajungea pe teren. Mi-a luat un pic să mă adaptez, dar am reușit să mă perfecționez puțin câte puțin și am ajuns să joc foarte bine. Poți mereu să perfecționezi, dar sunt foarte mulțumit de nivelul meu de joc în acest start de turneu.
Sper să-mi construiesc tenisul în continuare profitând de încrederea oferită de aceste meciuri. Aici mingea este lentă și asta face condițiile diferite de cele ale altor turnee desfășurate pe hard", a avertizat sârbul.
În turul 3, Nole va da piept cu al său compatriot Laslo Djere, numărul 38 ATP. Jucătorul de 26 de ani a trecut în minimum de seturi de Brandon Nakashima și Hugo Gaston, în primele partide de la US Open 2023, confirmând forma excelentă în care se află. Înainte de Flushing Meadows, Djere a făcut semifinale la Kitzbuhel și sfert la Winston-Salem.
"Se află într-un moment grozav, etalează cel mai bun tenis al carierei pe hard. Sunt foarte fericit să îl văd cum evoluează pentru că este unul dintre cei mai muncitori băieți din circuit. Un tip discret, umil, care are mare grijă de toate aspectele vieții de jucător profesionist.
Este un mare luptător și cred că va obține rezultate grozave în curând. A depășit probleme familiale foarte complicate și asta demonstrează rezistența sa psihică. Ne cunoaștem foarte bine și cred că va fi un spectacol meciul nostru. Îi doresc tot binele din lume, dar după meciul nostru", a concluzionat numărul doi mondial, râzând.
Djokovic și Djere s-au întâlnit o singură dată până acum, la turneul de la Belgrad, din 2022. Nole a avut nevoie de 3 ore și 24 de minute să își învingă compatriotul, scor 2-6, 7-6, 7-6.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo