Consultant pentru France Television încă de la începutul Roland Garros, Patrick Mouratoglou a făcut un anunț în direct care are potențialul să schimbe totul în circuitul masculin de tenis. Actualul antrenor al Simonei Halep a declarat că ATP se pregătește să autorizeze coaching-ul pe teren, în timp ce WTA a mers deja în această direcție de mai mulți ani.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
"Coaching-ul este tolerat de mulți ani, mai mult decât atât, vă anunț că este pe cale să fie oficializat de către ATP. Mai este doar un mic acord pe care ar trebui să-l obținem destul de ușor. Este o măsură care apare odată cu mersul istoriei, deoarece, chiar dacă multă lume este împotriva coaching-ului în tenis, pentru că este frumusețea acestui sport să fii singur pe teren, există acest fenomen în tenis și se întâmplă la aproape fiecare meci, asta fie că ne place sau nu", a spus Mouratoglou.
Roland Garros
Nu e prima dată când Rafa apelează la injecții pentru a concura! Dezvăluirea lui Toni Nadal
11/06/2022 LA 07:51
CITEȘTE ȘI:

Mouratoglou anunță o măsură care va schimba tenisul masculin pentru totdeauna

Patrick Mouratoglou a fost în centrul atenției de mai multe ori pentru încălcarea regulii care interzice coaching-ul în circuit. La turneele de Grand Slam, coaching-ul este interzis atât la WTA, cât și la ATP. Cel mai cunoscut moment de acest fel din cariera de antrenorat al lui Mouratoglou datează din finala US Open 2018, atunci când arbitrul Carlos Ramos a sancționat-o pe Serena Williams pentru "coaching" din tribune. Atunci, americanca s-a pierdut cu firea și a provocat un scandal de amploare pe Arena Arthur Ashe, refuzând să accepte că Mouratoglou i-a oferit sfaturi din tribune.
Nici Tsitsipas nu a scăpat nepedepsit. Grecul a fost sancționat și amendat în repetate rânduri pentru faptul că a primit indicații din tribune. Tenismenul în vârstă de 22 de ani este de părere că această regulă trebuie înlăturată și că doar așa tenisul poate fi modernizat: "A primi sfaturi de la antrenor la orice punct din meci ar trebui să fie permis. Sportul trebuie să accepte această schimbare. Cred că suntem probabil singurul sport global care nu folosește coaching-ul pe durata meciurilor. Faceți să fie legal! Este timpul ca acest sport să facă un pas uriaș înainte, spre modernizare", a transmis grecul anul trecut.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382940.jpg
Roland Garros
Directorul WADA a reacționat, după ce Nadal a fost criticat pentru injecțiile primite la Paris
09/06/2022 LA 16:11
Roland Garros
Nadal, pus la zid pentru injecțiile primite la Paris: "Dacă se întâmpla în ciclism, era suspendat!"
09/06/2022 LA 12:55