Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O calificare a lui Khachanov în finala US Open ar marca o premieră în ATP, în ultimii 22 de ani

Nicu Savin

Actualizat 09/09/2022 la 22:00 GMT+3

În această seară vor avea loc cele două semifinale masculine de la US Open: Ruud-Khachanov și Alcaraz - Tiafoe. Toți cei 4 jucători din careul de ași se află pentru prima dată în penultimul act de la Flushing Meadows, deci e clar că vom avea parte de un câștigător în premieră. Pe lângă acest lucru, am putea asista la o situație care nu a mai fost prezentă în circuitul ATP din 2000.

Karen Khachanov à l'US Open en 2022

Credit imagine: Getty Images

US Open 2022 este o competiție a marilor surprize. Atât la masculin, cât și la feminin, vor avea campioni în premieră la Flushing Meadows. Deocamdată se cunoaște doar finala feminină, care le va aduce față în față pe Iga Swiatek și Ons Jabeur.
La masculin, combatanții din ultimul act se vor afla la noapte, în urma celor două semifinale: Casper Ruud - Karen Khachanov și Carlos Alcaraz - Frances Tiafoe. Pe lângă prestigiosul trofeu, în joc este și poziția de lider mondial.
Casper Ruud și Carlos Alcaraz pot ajunge pe primul loc ATP dacă se impun la New York. Fiecare dintre ei poate deveni lider mondial începând de luni și dacă pierd finala, cu condiția ca celălalt să piardă în semifinale. În cazul în care ambii cedează în penultimul act, Rafa Nadal va ocupa prima poziție în ierarhia ATP începând de săptămâna viitoare.
Citește și:

Alcaraz și Nadal ar putea fi primii doi jucători din aceeași țară aflați în fruntea clasamentului ATP, după 22 de ani

Această luptă de la distanță ar putea aduce în prim plan o situație rară în circuitul ATP, una care nu s-a mai întâlnit în ultimii 22 de ani. Mai exact, dacă Ruud va pierde în prima semifinală în fața lui Khachanov, atunci primele două poziții în clasamentul ATP vor fi ocupate Rafa Nadal și Carlos Alcaraz. Ordinea se va decide după meciul dintre Alcaraz și Tiafoe. Dacă Alcaraz pierde, Nadal va fi numărul 1 de luni. În caz contrar, "Matadorul" va fi pe locul 2, în spatele mai tânărului său conațional.
Indiferent de situație, vom vorbi despre doi jucători din aceeași țară în fruntea ierarhiei ATP, lucru care nu s-a mai întâmplat din iunie 2000, când americanii Pete Sampras și Andre Agassi au condus clasamentul masculin.
Așadar, Casper Ruud poate opri acest scenariu, dacă se va califica în finala de la Flushing Meadows. Misiunea sa nu va fi deloc ușoară, deoarece Khachanov a arătat o formă de vis în ultimele două săptămâni.
Ziua de tenis de azi, pe Eurosport, e deschisă de finala masculină de dublu, de la ora 19:00. Iată mai jos programul zilei.
Programul zilei
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo