Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal a ieșit în optimi la US Open, dar încă poate deveni lider ATP! Alcaraz și Ruud sunt și ei în cursă

Irina Aldea

Actualizat 06/09/2022 la 02:19 GMT+3

Frances Tiafoe a produs marea surpriză la US Open 2022 și l-a eliminat pe Rafael Nadal în faza optimilor de finală. Ibericul poate deveni însă lider mondial în clasamentul ATP începând de luni, iar scenariile sunt destul de simple, în cursă aflându-se și Alcaraz, dar și Ruud.

Nadal, eliminat în optimi la US Open! Tiafoe s-a calificat în premieră în sferturi la New York

Frances Tiafoe a produs surpriza turneului la US Open! Americanul de pe locul 26 ATP s-a calificat în sferturi după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute de joc, arătând un nivel de joc fabulos. În urma înfrângerii încasate de Nadal, Marin Cilic rămâne singurul câștigător de Grand Slam pe tabloul masculin de simplu de la US Open.
Chiar dacă a ieșit din competiție neașteptat de devreme, Rafael Nadal încă are șanse să revină pe locul 1 ATP. Scenariile au apărut încă de ieri, de când Daniil Medvedev a fost eliminat de către Nick Kyrgios în faza optimilor de finală. Rusul nu a rezistat în fața jocului entuziasmant al australianului, care s-a impus cu scorul de 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2, după două ore și 53 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal încă poate deveni lider mondial în clasamentul ATP, începând de luni

Rafael Nadal va ajunge lider mondial în clasamentul ATP doar în cazul în care niciunul dintre Alcaraz și Ruud nu reușesc să se califice în marea finală de la US Open, însă într-un scenariu în care Alcaraz și Ruud se vor duela în ultimul act, câștigătorul partidei se va alege cu totul: trofeul, premiul în bani și locul de lider mondial.
Altfel, Alcaraz va deveni noul lider ATP dacă va câștiga titlul la US Open sau dacă pierde în finală în fața unui jucător altul decât Casper Ruud. De cealaltă parte, norvegianul va urca pe locul 1 dacă va câștiga marele trofeu sau dacă pierde în finală în fața unui jucător altul decât Carlos Alcaraz. Există deci un scenariu care nu ar arăta deloc bine pentru circuitul ATP: dacă Ruud pierde finala de la US Open împotriva cuiva care nu se numește Alcaraz, va deveni numărul 1 fără niciun titlu în palmares peste celor de categoria 250 ATP. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ATP (sau WTA).
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei luni US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo