Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open, ziua 10 | Alcaraz, victorie după 5 ore cu Sinner. Cum arată tabloul semifinalelor la feminin

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/09/2022 la 10:12 GMT+3

Sferturile de finală de la US Open continuă astăzi pe Arthur Ashe Stadium. Astăzi vom afla ultimii jucători calificați în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului. Capul de afiș al acestei nopți este duelul dintre Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, ultimul programat pe arena centrală de la Flushing Meadows.

Jannik Sinner v. Carlos Alcaraz | US Open 2022, quarters | Eurosport Premium Content, visual by Fabien Esvan

Credit imagine: Eurosport

Duelul Sinner - Alcaraz, meci maraton de peste 5 ore

UPDATE | Carlos Alcaraz câștigă setul 5 și se califică în prima semifinală de Grand Slam din carieră, la capătul unui meci maraton, de aproape 5 ore și 20 de minute.
picture

Așa s-a încheiat meciul de peste 5 ore dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner din sferturile US Open

picture

Punct fabulos reușit de Sinner, în setul 5 al meciului cu Alcaraz, după 5 ore de la startul partidei

UPDATE | Carlos Alcaraz trimite meciul în setul decisiv, după ce a câștigat setul 4 cu 7-5, după 4 ore și 27 de minute de joc.
UPDATE | Jannik Sinner conduce cu 2-1 la seturi, după 3 ore și 25 de minute de joc, impunându-se din nou în tiebreak, de această dată cu 7-0. Italianul este la un set distanță de semifinalele US Open.
UPDATE | Jannik Sinner câștigă setul secund la tiebreak cu scorul de 7-6 (9-7), după o oră și 15 minute de joc.
UPDATE | Carlos Alcaraz pare într-o formă de joc fantastică. Spaniolul a câștigat setul inaugural al meciului cu Jannik Sinner, scor 6-3, după 51 de minute de joc.
UPDATE | A început meciul dintre Jannik Sinner și Carlos Alcaraz în ultimul sfert de finală de la US Open. Italianul începe la serviciu.

Jabeur vs. Garcia și Sabalenka vs. Swiatek, semifinalele de la US Open 2022

UPDATE | Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a obținut ultimul bilet spre semifinalele de la US Open, după ce a învins-o pe favorita gazdelor și capul de serie numărul 8, Jessica Pegula, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc și pe care poloneza l-a controlat chiar dacă americanca a încercat să revină în setul secund și să trimită semifinala în decisiv.
picture

Iga Swiatek, victorie în 2 seturi cu Pegula. Liderul WTA s-a calificat în semifinale la US Open 2022

Semifinalele de la US Open pe tabloul feminin de tenis:
  • Ons Jabeur - Caroline Garcia
  • Aryna Sabalenka - Iga Swiatek
Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
UPDATE | Iga Swiatek câștigă setul inaugural al meciului cu Jessica Pegula cu scorul de 6-3, după 38 de minute de joc.
UPDATE | A început meciul dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula în ultimul sfert de finală de la US Open. Poloneza începe la serviciu.
UPDATE | Frances Tiafoe este al 3-lea semifinalist de la US Open, după ce l-a învins în minim de seturi pe Andrey Rubvlev, scor 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc. Americanul este pentru prima dată în carieră în careul de ași la un turneu de Grand Slam și va juca pentru un loc în ultimul act cu învingătorul disputei Carlos Alcaraz - Jannick Sinner.
picture

Frances Tiafoe, calificare în premieră în semifinalele de la US Open! Americanul, victorie cu Rublev

Tiafoe este primul american care ajunge în semifinale la Flushing Meadows după o pauză de 16 ani. Ultimul care bifa această performanță era Andy Roddick.
UPDATE | Frances Tiafoe a câștigat și al doilea set al partidei cu Andrey Rublev, după aceeași rețetă. Niciunul dintre jucători nua reușit vreun break și s-a ajuns din nou în tie-break, unde americanul a fost mult mai bun, impunându-se la 0.
Se joacă de o oră și 47 de minute și deocamdată niciun jucător nu a câștigat contra serviciului. În setul doi, Tiafoe a avut un proventaj de 100% la mingile jucate cu primul serviciu.
UPDATE | Frances Tiafoe a câștigat primul set al duelului cu Andrey Rublev, din penultimul sfert de finală masculin de la Flushing Meadows. Manșa s-a decis la tie-break, după ce niciunul dintre jucători nu a reușit să se impună contra serviciului, deși au avut fiecare șanse. Rusul chiar a irosit o minge de set, la 6-5 pentru el. Americanul a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-3 în tie-break, la capătul a 58 de minute. Meciul se anunță unul foarte lung.
UPDATE | Aryna Sabalenka este cea de-a 3-a semifinalistă de la US Open. Jucătoarea din Belarus s-a impus în două seturi în fața Karolinei Pliskova, scor 6-1, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat doar o oră și 24 de minute de joc.
Astfel, Sabalanka revine în careul de ași de la Flushing Meadows, fază în care a fost și anul trecut, când a pierdut în fața canadiencei Leylah Fernandez. Pentru un loc în marea finală, bileorusa va juca cu Iga Swiatek sau Jessica Pegula, care se vor înfrunta la noapte în ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin.
Odată cu eliminarea Karolinei Pliskova e clar că în cele două finale de la New York vor evolua numai debutanți. Cehoaica era singura sportivă care mai atinsese o finală la US Open, în 2016, când a pierdut în decisiv în fața lui Angelique Kerber.
picture

Sabalenka, în semifinale la US Open, după o victorie în două seturi cu Pliskova! Rezumatul partidei


Articol inițial scris de Alex Masgras
Marți am aflat primii semifinaliști de la US Open. Casper Ruud și Karen Khachanov i-au eliminat pe Matteo Berrettini, respectiv Nick Kyrgios, în timp ce Ons Jabeur și Caroline Garcia au trecut de Ajla Tomljanovic, respectiv Coco Gauff.
Ziua de miercuri începe cu disputa dintre Karolina Pliskova și Aryna Sabalenka de la ora 19:00. Jucătoarea din Belarus a început deja duelul de la distanță cu Pliskova, declarând înaintea partidei că nu s-a bucurat prea mult de respectul adversarei sale din această seară.
Pliskova a trecut în optimi de o altă jucătoare din Belarus. Cehoaica a învins-o pe Victoria Azarenka după o partidă maraton, de peste trei ore, scor 7-5, 6-7(5), 6-2. De partea cealaltă, Sabalenka a trecut de Danielle Collins tot în trei seturi, revenind de la 0-1, scor 3-6, 6-3, 6-2.
Pliskova și Sabalenka s-au întâlnit până acum de patru ori, iar victoriile au fost împărțite. Primele două întâlniri, din 2018, au fost câștigate de Sabalenka, în timp ce ultimele două, ambele din 2021, au fost câștigate de Pliskova.
De la ora 02:00, sesiunea de noapte este deschisă de partida dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula, Numărul 1 WTA s-a calificat în sferturi după ce a trecut de Jule Niemeier, scor 2-6, 6-4, 6-0, în timp ce Pegula a învins-o pe Kvitova, scor 6-3, 6-2, într-o partidă care a durat puțin peste o oră.
Swiatek și Pegula s-au întâlnit de trei ori până acum. Americanca a câștigat prima întâlnire, din 2019, de la Washington, după care numărul 1 WTA a câștigat cele două întâlniri din acest an de la Miami și Roland Garros.
Citește și:

Jannick Sinner - Carlos Alcaraz, capul de afiș al sferturilor de la US Open

Pe tabloul masculin, Andrey Rublev și Frances Tiafoe vor intra pe teren după partida dintre Pliskova li Sabalenka. În optimi, Rublev a trecut fără mari emoții de Cameron Norrie, în timp ce Frances Tiafoe a obținut victoria carierei în fața lui Rafael Nadal.
Ruble și Tiafoe s-au întâlnit până acum de două ori. Prima întâlnire a avut loc chiar la ediția de anul trecut de la US Open, atunci când Tiafoe s-a impus în cinci seturi, scor 4-6, 6-3, 7-6(6), 4-6, 6-1, în timp ce Rublev și-a luat revanșa în luna martie a acestui an la Indian Wells.
Capul de afiș al acestei zile este duelul dintre Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, cei doi tineri considerați viitorul tenisului mondial. Amândoi au avut parte de meciuri de cinci seturi în optimile de finală. Italianul a trecut în optimi de Ilya Ivashka, în timp ce Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic.
Sinner și Alcaraz s-au întâlnit până acum de patru ori, iar scorul este 2-2. Alcaraz a câștigat primele două întâlniri, în 2019 și 2021, în timp ce Sinner a câștigat duelurile din acest an din optimile de la Wimbledon, scor 6-1, 6-4, 6-7(8), 6-3 și din finala de la Umag, scor 6-7(5), 6-1, 6-1.
Partida dintre Sinner și Alcaraz va avea loc în această noapte, după ora 03:30.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 7 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol