Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev s-a săturat de atenția primită de Alcaraz și Djokovic: "Lipsă de respect". Ce a promis neamțul

Cristian Mihală

Actualizat 01/09/2023 la 12:01 GMT+3

Alexander Zverev s-a declarat derajat de atenția enormă de care beneficiază Alcaraz și Djokovic, primii doi jucători din lume. Toți vorbesc despre o posibilă finală între cei doi la US Open, iar acest lucru e văzut de german ca o lipsă de respect pentru ceilalți jucători.

Zverev - Altmaier - US Open Rezumat

Zverev a trecut cu 7-6, 3-6, 6-4, 6-3 de compatriotul Altmaier, în turul secund la US Open. La conferința de presă de după partidă, germanul a fost întrebat de jurnaliști despre o ipotetică finală între cei mai buni jucători ai planetei, Alcaraz și Djokovic. Cei doi nu doar că au câștigat cele 3 Grand Slamuri din 2023 (2 pentru Nole, 1 pentru iberic), dar au oferit și 3 partide de colecție, pentru istoria tenisului. În special ultima confruntare, din finala de la Cincinnati, a creat un val imens de interes în perspectiva US Open, sârbul impunându-se după unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului.
Chiar dacă interesul tuturor pentru o nouă finlă Alcaraz - Djokovic e complet justificat, având în vedere rezultatele celor doi și ce reprezintă aceștia în tenisul actual, Zverev s-a săturat ca toată atenția să fie îndreptată către primii doi jucători din lume. Germanul crede că o astfel de abordare denotă lipsă de respect pentru alți jucători de top, care se simt marginalizați.
"Este o lipsă de respect pentru ceilalți să se vorbească atât de Alcaraz și Djokovic și să se presupună că sunt predestinați să joace finala. Sunt mulți jucători care pot evita acest duel și care vor da totul pentru a ajunge cât mai departe în turneu", a spus germanul după victoria în fața lui Altmaier.

Zverev anunță că în 2024 va lupta pentru câștigarea turneelor de Grand Slam

Accidentat grav în semifinala cu Nadal, de la Roland Garros 2022, Zverev se apropie, încetul cu încetul, de cel mai bun nivel al său de joc. El a recunoscut însă că nu poate să aibă aspirații foarte înalte la acest US Open 2023, afirmând că abia de anul viitor va putea lupta cu șanse pentru un succes într-un Grand Slam.
"Mai sunt lucruri la care trebuie să lucrez, dar să câștigi când nu joci bine este ceva foarte important, este o caracteristică a marilor campioni. Sunt foarte mulțumit de ce am reușit astăzi, împotriva unui adversar care are capacitatea de a te scoate din zona de confort.
Eu, în acest moment, sunt pe locul 12 în lume și nu cred că am toate argumentele pentru a câștiga US Open. Anul viitor însă o să fiu într-o poziție de a lupta împotriva dominației lui Djokovic și Alcaraz. Încă sunt în proces de revenire treptat la nivelul meu, dar în 2024 lucrurile vor sta diferit", a asigurat Zverev.
Pentru un loc în optimile competiției de la US Open, Zverev va lupta cu Grigor Dimitrov, care, după ce a salvat 3 mingi de meci în duelul cu Molcan, din primul tur, a făcut o partidă mare contra lui Murray, pe care l-a învins în 3 seturi.
Germanul și bulgarul s-au întâlnit până acum de 6 ori, Zverev conducând la directe cu 5-1.
US Open este singurul turneu de Grand Slam în care neamțul de 26 de ani a jucat finala. El chiar a fost extrem de aproape de trofeu, după ce l-a condus cu 2-0 la seturi în ultimul act pe Thiem, în 2020. În cele din urmă, austriacul a revenit spectaculos, trecându-și în palmares titlul de la Flushing Meadows (2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo