Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fenomenală! Venită din calificări, Emma Răducanu s-a calificat în finală la US Open

Irina Aldea

Actualizat 10/09/2021 la 06:47 GMT+3

În cea de-a 11-a zi de concurs o vom vedea la treabă din nou pe Emma Răducanu, de data aceasta în semifinale, acolo unde încearcă să treacă de Maria Sakkari. Pe cealaltă parte de tablou le vom urmări pe Aryna Sabalenka și Leylah Fernandez luptându-se pentru un loc în ultimul act.

Emma Raducanu v. Maria Sakkari | US Open 2021, semis | Eurosport Premium Content

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Emma Răducanu este în finală la US Open! S-a impus în setul secund cu 6-4 și a închis finala după o oră și 23 de minute. Ea a devenit ărima sportivă din istoria turneului care se califică în finală venind din calificări.
UPDATE / Britanica a ajuns la un game distanță de finală la US Open: 5-3.
UPDATE / Într-un game 7 pe muchie de cuțit, Maria Sakkari salvează cinci mingi de break ale adversarei și încă menține speranțe că poate reveni. Răducanu are 4-3 cu break.
UPDATE / Reprezentanta Marii Britanii se desprinde și în setul doi, 3-1.
UPDATE / Emma Răducanu reușește să "spargă" serviciul adversarei și în setul doi și preia conducerea, 2-1.
UPDATE / Setul secund a debutat sub semnul echilibrului și fiecare sportivă și-a fructificat propriul serviciu, scor 1-1
UPDATE / Emma Răducanu a închis primul set după 37 de minute, cu scorul de 6-1.
UPDATE / Maria Sakkari sparge gheața după aproape 35 de minute de joc și reduce din handicap la scorul de 0-5.
UPDATE / Emma Răducanu face senzație în partida cu Maria Sakkari. Domină psihologic toate momentele cheie și se apropie de câștigarea primului set, 4-0.
Emma Raducanu schreibt in New York ein Tennis-Märchen
UPDATE / Emma Răducanu rezistă eroic. A salvat alte patru mingi de break ale adversarei și conduce cu 3-0.
UPDATE / Britanica a luat un start de meci încurajator. A făcut break în game-ul doi și s-a desprins la 2-0.
UPDATE / Semifinala a doua a debutat cu un prim game foarte disputat. Emma Răducanu a preluat conducerea, după ce a anulat trei șanse de break ale adversarei.
UPDATE / A început a doua semifinală dintre Emma Răducanu și Maria Sakkari.
UPDATE / Leylah Fernandez s-a calificat în finală la US Open, după ce s-a impus în setul decisiv cu 6-4! Victoria a venit după 2 ore și 20 de minute. Bielorusa a făcut două duble greșeli în game-ul 10.
picture

Rezumatul partidei Leylah Fernandez - Aryna Sabalenka, prima semifinală la US Open

UPDATE / Avem din nou egalitate, 4-4. Adrenalina este la cote înalte. De acum, orice greșeală poate costa decisiv.
UPDATE / Aryna Sabalenka nu a depus armele și face imediat rebreak, cu a patra minge avută la dispoziție. A avut 40-0 pe serviciul adversarei, dar canadianca reușise să egaleze. Favorita numărul 2 a fost însă într-un atac permanent și a redus diefrența la un game, scor 3-4.
UPDATE / Echilibrul a fost aproape total până în game-ul 6, când Leylah Fernandez a dat lovitura și a reușit desprinderea cu a doua șansă de break avută la dispoziție, scor 4-2. Publicul savurează reușita canadiencei.
Canada's Leylah Fernandez celebrates after winning the first set against Belarus's Aryna Sabalenka during their 2021 US Open Tennis tournament women's semifinal match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York
UPDATE / Setul decisiv debutează cu un game realizat pe serviciu de Leylah Fernandez. Se joacă de o oră și 45 de minute.
UPDATE / Sabalenka a evoluat la nivelul unui nr. 2 mondial pe finalul setului secund și s-a impus cu 6-4. Avem set decisiv.
UPDATE / Descărcarea nervoasă a bielorusei a dat roade. Sabalenka a făcut break la 4-4 și va servi pentru câștigarea setului doi. Avem imagine și cu ce a mai rămas din racheta bielorusei.
US Open: Sabalenka breaks her racket after losing a game in the second set against Fernandez
UPDATE / Leylah Fernandez a trecut în avantaj, 3-2, după ce a salvat încă o minge de break. Aryna Sabalenka a făîcut o criză de nervi, și-a rupt racheta și a primit avertisment.
picture

US Open. Aryna Sabalenka a făcut o adevărată criză de nervi în setul doi al semifinalei cu Fernandez

UPDATE / După o ușoară deconectare la începutul setului, Leylah Fernandez are din nou răspuns pentru Sabalenka și și-a recuperat destul de repede serviciul pierdut, scor 2-2. Din acest moment, presiunea apasă pe umerii favoritei numărul 2.
UPDATE / Sabalenka a rămas liniștită după ce a pierdut primul set și a realizat un break la zero în game-ul de deschidere al setului doi.
Aryna Sabalenka en los cuartos de final del US Open 2021
UPDATE / Set Leylah Fernandez după 53 de minute de joc: 7-3 în tiebreak. Aryna Sabalenka a comis o serie de erori neforțate în acest moment al jocului care au costat-o scump. Primul set a fost de un nivel foarte bun, cu nu mai puțin de 30 de lovituri câștigătoare (21-9 pentru Sabalenka). Dar Leylah Fernandez a comis doar 6 erori neforțate, față de 19 ale adversarei.
UPDATE / Primul set a ajuns la tiebreak, după ce Fernandez a salvat o minge de set la 5-6.
UPDATE / După 28 de minute de joc avem din nou egalitate, 4-4. Sabalenka a avut minge de break, dar Fernandez și-a păstrat nervii tari și a ieșit cu bine dintr-un moment cheie al setului.
UPDATE / Fernandez simte mingea din ce în ce mai bine, are un prim game la retur foarte solid și revine în primul set cu break, 3-4. A profitat și de două duble greșeli ale Arynei Sabalenka. Sportiva în vârstă de 19 ani urmează la serviciu.
UPDATE / Sportiva din Canada crește nivelul de joc pe propriul serviciu și cu trei ași realizează un game la zero, scor 2-4.
UPDATE / Leylah Fernandez a câștigat un prim game, dar încă nu-i poate ataca serviciul adversarei. Sabalenka a trimis deja 3 ași și conduce cu 4-1 după numai 41 de minute.
UPDATE / Aryna Sabalenka își domină destul de clar adversara în primele minute de joc: 3-0 la game-uri, 12-2 la puncte, 9-1 la lovituri câștigătoare. Bielorusa a jucat doar cu primul serviciu până acum.
UPDATE / Sportiva din Belarus a început în forță, iar după 6 minute a realizat primul break, scor 2-0.
UPDATE / Semifinala a început cu Aryna Sabalenka la serviciu. Sportiva din Belarus are cele mai multe victorii obținute în 2021 în circuitul WTA, 43 la număr.
UPDATE / În câteva minute începe prima semifinală dintre Leylah Fernandez și Aryna Sabalenka. Cele două jucătoare sunt despărțite de 71 de locuri în ierarhia WTA. Oricine câștigă acest meci, va ajunge în premieră într-o finală de Grand Slam. Acest lucru este valabil și pentru a doua semifinală, Emma Răducanu - Maria Sakkari.
Știrea inițială
Emma Răducanu, noua vedetă din circuitul feminin de tenis, încearcă joi să se califice în prima ei finală de turneu major, la US Open 2021. Sportiva de origine română a avut parte de opt meciuri foarte bune la Flushing Meadows, acolo unde le-a învins pe Schoofs, Bolkvadze și Sherif în calificări, iar pe tabloul principal pe Voegele, Zhang, Sorribes Tormo, Rogers și Bencic, fără a ceda set.
Tot în ziua a 11-a de concurs le vom urmări la treabă pe a doua favorită din concurs, Aryna Sabalenka, primul și cel mai bine cotat cap de serie după eliminarea liderului Ash Barty, luptându-se cu una dintre revelațiile din noul val, canadianca Leylah Fernandez, care a obținut de asemenea o mulțime de rezultate de excepție la New York.

#Favoriții US Open 2021 | Emma Răducanu – Maria Sakkari, prima confruntare directă

Emma Răducanu o va întâlni în semifinale la US Open 2021 pe sportiva din Grecia, Maria Sakkari, favorita numărul 17. Sportiva de origine română a obținut în turul inaugural o victorie importantă în fața elvețiencei Stefanie Voegele, iar în turul secund a trecut de Shuai Zahng. În turul al treilea, Emma a cedat un singur set cu Sara Sorribes Tormo, iar apoi le-a învins pe Rogers și Bencic fără a ceda set.
#Favoriții US Open 2021 | Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a zi de concurs la Flushing Meadows
De partea cealaltă, Maria Sakkari le-a învins pe Kostyuk, Siniakova, Kvitova, Andreescu și Pliskova, cedând un singur set în fața campioanei din 2019, Bianca Andreescu. Emma Răducanu și Maria Sakkari nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin de tenis, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o premieră.

#Favoriții US Open 2021 | Aryna Sabalenka – Leylah Fernandez, prima întâlnire directă

Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 2 pe tabloul de simplu feminin, o va întâlni în semifinale la US Open 2021 pe tânăra Leylah Fernandez, ocupanta locului 73 WTA. Bielorusa a obținut în primul tur o victorie în 3 seturi cu Stojanovic. Apoi, Sabalenka a trecut cu ușurință de Zidansek, Collins, Mertens și Krejcikova, fără a mai ceda set.
#Favoriții US Open 2021 | Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a zi de concurs la Flushing Meadows
De partea cealaltă, Fernandez a impresionat pe toată lumea după ce le-a învins rând pe rând pe Konjuh, Kanepi, Osaka, Kerber și Svitolina, cedând trei seturi în ultimele 3 partide jucate la New York. Aryna Sabalenka și Leylah Fernandez nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul feminin de tenis.

#Favoriții US Open 2021 | Johnson/Querrey vs Ram/Salsbury

În cea de-a 11-a zi de concurs la US Open îi vom urmări de asemenea pe tabloul de dublu masculin pe americanii Johnson și Querrey încercând să doboare așteptările în fața favoriților numărul 4, Ram și Salsbury, o echipă americano-britanică, cotată în semifinale cu prima șansă la calificarea în ultimul act, dar și la câștigarea marelui trofeu.
#Favoriții US Open 2021 | Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a zi de concurs la Flushing Meadows
De partea cealaltă, în cealaltă semifinală se vor întâlni Peers/Polasek și Murray/Soares. Cea din urmă echipă este de asemenea privită cu mari șanse la câștigarea titlului. Ambele partide de dublu vor deschide ziua a 11-a de concurs, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 19, ora României.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo