Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexander Zverev, calificare spectaculoasă în finala de la US Open după o revenire de zile mari

Irina Aldea

Publicat 12/09/2020 la 02:49 GMT+3

Alexander Zverev a obținut biletul spre finala de la US Open după ce a trecut de Pablo Carreno-Busta la capătul unui meci maraton de cinci seturi.

Alexander Zverev - US Open 2020

Credit imagine: Getty Images

Ocupant al locului 7 ATP, Alexander Zverev a obținut calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei după ce a trecut în penultimul act de favoritul numărul 20, Pablo Carreno-Busta, locul 27 ATP, scor 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3, după trei ore și 22 de minute de joc.
Din 2003 încoace, de la Rainer Schüttler, Germania nu mai avusese un jucător într-o finală de Grand Slam.Important de precizat este că Zverev nu mai reușise până azi să revină de la 0-2 la seturi în vreun meci disputat în turneele de Grand Slam. Până în finală, Zverev a trecut de Kevin Anderson, Brandon Nakashima, Adrian Mannarino, Alejandro Davidovich Fokina și Borna Coric, cedând nu mai puțin de 6 seturi.

Alexander Zverev, calificare istorică într-o finală de Grand Slam

Pablo Carreno-Busta a început în forță primul set, iar de la scorul de 2-1 în favoarea ibericului, jocul, dar mai ales mentalul lui Zverev au fost puternic zdruncinate de încrederea debordantă a adversarului lui. Prima manșă a durat 41 de minute de joc, și s-a încheiat cu scorul de 6-3. Chiar dacă pe finalul primului set a dat semne de revenire, Zverev a continuat seria loviturilor slabe și în debutul manșei secunde.
Zverev a dat impresia adesea în meci că gândul îi este la zgura de la Roma. Pe de cealaltă parte, Pablo Carreno-Busta a demonstrat că are gânduri serioase la titlul de la US Open. Deși ar fi putut părea o exagerare fără margini la începutul acestui turneu, jocul ibericului este de-a dreptul admirabil și reprezintă fără doar și poate un pericol pentru oricare ar fi adversarul din finală.
Setul trei a început bine pentru Zverev, care și-a ridicat nivelul de joc, dar în același timp, Pablo Carreno-Busta a început să greșească mult mai mult. Până la urmă, germanul a reușit să-și adjudece manșa a treia și să-și mențină vii șansele de calificare în ultimul act de la US Open. Setul al patrulea a fost destul de echilibrat până la scorul de 3-3, atunci când Zverev a făcut pasul în față și l-a pus la punct pe adversarul lui, care și-a pierdut din luciditate pe finalul manșei. Până la urmă, germanul a reușit să trimită partida în set decisiv.
Soarta setului cinci a stat în două break-uri, unul mental, obținut în primul game al manșei, și unul care a încheiat socotelile primei semifinale, în utlimul game al partidei. Chiar dacă a părut total defazat în primele două seturi ale semifinalei, Alexander Zverev a revenit în meci cu o maturitate remarcabilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo