Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patricia Țig, victorie mare la US Open 2020! România are două reprezentante în turul doi la New York

Irina Aldea

Actualizat 02/09/2020 la 05:22 GMT+3

Patricia Țig este a doua sportivă din România care se califică în turul al doilea la ediția din 2020, după Sorana Cîrstea.

Patricia Țig, săptămână de vis la Istanbul

Credit imagine: Getty Images

Ocupanta locului 88 WTA, Patricia Țig, s-a calificat în turul secund la US Open după ce a trecut fără nicio emoție de japoneza Kurumi Nara, locul 142 WTA, scor 6-1, 6-0, la capătul unui meci care a durat exact o oră de joc. În continuare, Patricia se va duela cu învingătoarea partidei dintre Donna Vekic și Kristyna Pliskova. Pentru Patricia, această victorie a fost primul ei succes pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.
Dacă Patricia acumulase în ultimele cinci meciuri patru înfrângeri, a venit timpul ca jocul să funcționeze la parametri normali. Patricia a fost agresivă în meciul contra japonezei Kurumi Nara și nu i-a lăsat acesteia nicio șansă. Sportiva noastră a dominat aproape toate punctele și a atacat în mod cosntant serviciul advers. Pe game-urile de serviciu, Patricia a variat tot mereu și i-a creat mari probleme adversarei ei din primul tur.

Patricia Țig, în turul doi la US Open

În urma acestei victorii, România continuă la Flushing Meadows cu două reprezentante. Sorana Cîrstea s-a calificat și ea mai departe azi, după meciul disputat cu favorita gazdelor, americanca Christin McHale. În orice caz, victoria Patriciei Țig este de departe una dintre cele mai clare din primul tur de la US Open.
De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu au fost eliminate încă de la primele lor meciuri disputate la New York. Totuși, e important de precizat că atât Irina, cât și Mihaela, au avut parte de o tragere la sorți foarte grea. Dacă Irina a trebuit s-o înfrunte pe Petra Kvitova, Miki a dat piept la New York cu învingătoarea ediției din 2017, Sloane Stephens.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo