La Wimbledon 2021, Emma a devenit cea mai tânără jucătoare britanică din istorie care ajunge în săptămâna a doua la All England Club. A învins două jucătoare de top 50, pentru ca apoi să fie nevoită să abandoneze în optimea cu Ajla Tomljanovic.
În spatele performanței de la marele turneu s-a aflat un mentor de calibru, pe măsura talentului său. Nigel Sears a început să lucreze cu ea încă de acum 3 ani, iar acest lucru s-a simțit. Acesta a ajutat-o enorm mai ales în plan mental, dincolo de dezvoltarea jocului. În trecut, Sears și-a făcut un renume în tenis, pregătindu-le pe Amanda Coetzer, Daniela Hantuchova, Ana Ivanovic sau Anett Kontaveit.
"Să am pe cineva ca el în boxa mea e o binecuvântare. Îmi dă mare încredere și știe cum să mă facă să cred în mine, indiferent de situație. Îi sunt atât de recunoscătoare că a acceptat să mă antreneze și a rămas lângă mine", spunea Emma Răducanu la Wimbledon.
Tenis
Darren Cahill, cap de listă pentru a fi noul antrenor al Emmei Răducanu
27/09/2021 LA 12:12
Între timp, între cei doi s-a produs un scurt-circuit, iar acum Răducanu a apelat la serviciile unui tehnician fără mari performanțe în carieră: Andrew Richardson. În vârstă de 47 de ani, Richardson a fost un tenismen modest, care a evoluat o singură dată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam (la Wimbledon, în 1997). După retragerea din circuit s-a dedicat pregătirii tinerelor talente din sportul alb britanic, ghidându-i în carieră pe Ross Hutchins, Miles Kasiri sau Alan Mackin.
"Îl respect mult pe Nigel și ne-am înțeles în multe momente extraordinar. Am învățat multe de la el, dar am considerat că în acest moment al dezvoltării mele, am nevoie de o voce proaspătă la antrenamete", a dezvăluit Emma, înainte de US Open, potrivit BBC.

Emma Răducanu, nemulțumită de modul în care a progresat la capitolul fizic

Din câte se pare, Răducanu a fost nemulțumită de modul în care s-a dezvoltat în ultima perioadă din punct de vedere fizic și consideră că Sears miza prea mult pe pregătirea tehnică și tactică a meciurilor, neoferindu-i suficient timp să crească la capitolele forță și rezistență.
"Wimbledonul a fost o experiență extrem de pozitivă. Am învățat enorm despre jocul meu și despre ce înseamnă să performezi la cel mai înalt nivel, pe marile arene ale lumii. Mi-a arătat totodată cât de mult mai am de lucru, mai ales fizic, pentru a ajunge la nivelul dorit. Față de fetele care sunt în circuit de 10 ani, să spunem, eu nu am avut parte de meciuri intense pe termen lung, să evoluez pentru mai mult de o săptămână la un turneu a fost ceva complet nou și am înțeles cât de mult mai am de lucrat. De atunci, m-am antrenat tot mai mult pentru a putea face față fizic partidelor și cred că acum stau mult mai bine la capitolul anduranță", a mai explicat Emma.
Răducanu, care a evoluat în finala de la Chicago, săptămâna trecută, a urcat în primele 150 de jucătoare ale lumii și va evolua azi, în calificări, la US Open. Ea va debuta azi, împotriva olandezei Bibiane Schoofs, într-o partidă ce poate fi urmărită pe Eurosport Player.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
Wimbledon
Să o cunoaștem pe Emma Răducanu: O idolatrizează pe Halep și iubește Bucureștiul
04/07/2021 LA 11:09
Tenis
Turneul Campioanelor, doar un exercițiu de imaginație în 2020. Halep, constanta WTA Finals din 2014
25/10/2020 LA 13:54