Născută în Toronto, Emma Răducanu a ajuns la 2 ani în Anglia, astfel că tot ce reprezintă ea astăzi li se datorează, fără îndoială, britanicilor. Totuşi, sportiva antrenată de Andrew Richardson a devenit extrem de populară încă de la Wimbledon pentru fanii tenisului din China şi România. Asta pentru că mama sa, Renee, şi tatăl Ion sunt născuţi şi crescuţi în cele două ţări.
Emma nu a ascuns că iubeşte România şi Bucureştiul, iar la US Open a simţit dragostea românilor, prin intermediul emigranţilor români prezenţi la New York. Aceştia i-au explicat că a devenit una dintre cele mai populare personaje în presa noastră, iar această susţinere a motivat-o şi mai mult, în drumul spre parcursul istoric de la Flushing Meadows.
Antena 1 a luat, după încheierea competiţiei, legătura cu bunica sportivei, realizând un reportaj emoţionant. Aceasta a ţinut neapărat să le transmită româilor un mesaj din partea Emmei.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
IERI LA 13:20
"Ea le mulțumește tuturor românilor, a simțit că au fost alături de ea. Şi eu vă mulţumesc că aţi susţinut-o", a declarat bunica jucătoarei pentru as.ro.
Pentru bunica Emmei, ultimul an şi 9 luni a fost extrem de complicat, pentru că nu şi-a putut vedea nepoate preferată din cauza pandemiei. Răducanu ar putea sosi în România în curând, pentru a participa la un turneu, iar atunci cu siguranţă că nu va rata şansa să îşi viziteze bunica.
"Înainte de pandemie, am văzut-o ultima oară, când au venit ei aici", a mai spus bunica noii mari vedete din tenisul mondial.
CITEŞTE ŞI:
RĂDUCANU-MANIA ÎN SUA! U-LU-I-TOR: EMMA L-A DEPĂŞIT PE DJOKOVIC

Simona Halep, model pentru Emma Răducanu

Într-un interviu special oferit pentru Eurosport la New York, Emma Răducanu a fost întrebată de fani cine sunt idolii ei, printre altele. Noua revelație din tenisul mondial feminin nu a ezitat când a oferit răspuns la întrebare. "Simona Halep și Li Na. Este aboslut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus 'bună', este o experiență grozavă!", a spus Emma în exclusivitate pentru Eurosport.
Micuța discuție avută la Flushing Meadows nu a fost singulară. Cu ani în urmă, când Emma doar aspira la visul de a deveni jucătoare profesionistă, aceasta s-a întâlnit cu Simona. Poza cu cele două a devenit celebră odată cu "explozia" sportivei din Marea Britanie, iar Juddy Murray a apreciat în mod deosebit acest lucru. Aceasta a vorbit despre importanța ca fetițele să aibă modele în tenisul feminin și a lăsat de înțeles că Halep, prin atitudinea sa de mare campioană, a avut un rol în ascensiunea lui Răducanu, motivând-o și servindu-i permanent ca reper.
"Nu ar trebui să subestimăm niciodată importanța unor femei model în sport, care le permit tinerelor să se apropie de ele. Tatăl Emmei Răducanu este român și aici este ea alături de Simona Halep", a scris Judy Murray pe Twitter.
Moselle Open
Andy Murray e în sferturi la Metz, după o evoluție solidă în fața lui Pospisil! Rezumatul partidei
IERI LA 08:16
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 20:40