Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic

Cristian Mihală

Actualizat 15/09/2021 la 12:54 GMT+3

Finala feminină de la US Open, câştigată de britanica Emma Răducanu în faţa canadiencei Leylah Fernandez, a avut o audienţă mai mare decât ceea masculină, în care rusul Daniil Medvedev l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a anunţat postul de televiziune ESPN, care a transmis cele două meciuri de tenis în Statele Unite.

Emma Raducanu avec le trophée de l'US Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Duelul dintre Emma Răducanu (18 ani), jucătoare al cărei tată este român, şi Leylah Fernandez (19 ani) a atins un vârf de audienţă de 3,4 milioane de telespectatori în Statele United, în timp ce finala masculină, între ocupanţii primelor două locuri în clasamentul ATP, a avut un punct culminant de 2,7 milioane de urmăritori.
Finala feminină între cele două adolescente, disputată sâmbătă, a înregistrat o medie de 2,44 milioane de telespectatori, ceea ce reprezintă o creştere de 37% comparativ cu finala ediţiei 2020 de la US Open, în care japoneza Naomi Osaka a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka.
CITEŞTE ŞI

Audienţe mai mari cu 33% faţă de 2020, la US Open, în SUA

La o zi după ce Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istorie venită din calificări care a câştigat un turneu de Mare Şlem, Djokovic a ratat ocazia de a-şi trece în palmares al patrulea titlu major al sezonului, performanţă pe care nu a mai reuşit-o niciun alt tenisman de 52 de ani, şi de a-i depăşi totodată pe rivalii săi Roger Federer şi Rafel Nadal, cu care împarte recordul de trofee de Mare Şlem cucerite pe parcursul carierei (20).
Sârbul s-a înclinat fără drept de apel în faţa lui Medvedev, la capătul unei partide cu o medie de 2,05 milioane de telespectatori, mai mare cu 37 de procente faţă de anul trecut, în condiţiile în care finala de duminică după-amiază trebuie să facă faţă în mod obişnuit concurenţei meciurilor debutului de sezon din Liga profesionistă de fotbal american (NFL).
Ediţia 2021 a turneului de la Flushing Meadows a avut o medie de 881.000 de spectatori în "prime time" pe teritoriul Statelor Unite, un salt de 33% faţă de anul trecut şi o creştere de 13% pentru cele două săptămâni de difuzare, conform ESPN.
Channel 4, postul care a semnat un acord de ultim moment cu deţinătorul drepturilor TV, Amazon Prime, pentru transmiterea finalei în Marea Britanie, a atins un vârf de audienţă de 9,2 milioane de telespectatori cu ocazia victoriei obţinute de Emma Răducanu.
Sursă: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo