Victoria Emmei Răducanu la US Open asupra canadiencei Leylah Fernandez a depășit valoarea maximă de 7,9 milioane de telespectatori în Marea Britanie, atinsă de BBC la Wimbledon în acest an.
Campioana surprinzătoare de la Flushing Meadows a fost urmărită de 9,2 milioane de telespectatori, în timp ce se pregătea să cucerească trofeul. Cifra a fost echivalentul a 40 la sută din audiența totală pentru același intervalul orar. În rândul tinerilor între 16 și 34 de ani audiența a fost și mai mare, de 48%.

Mingea care a schimbat istoria tenisului! Aşa a câştigat Emma Răducanu US Open

US Open
Emma Răducanu a donat echipamentul în care a cucerit titlul US Open! Unde va fi expusă ținuta
28/09/2021 LA 11:30
Audiența în Marea Britanie a fost peste valoarea maximă de la Wimbledon din acest an și a adunat mai mult de jumătate din cele 17,29 milioane de britanici care l-au urmărit pe Andy Murray triumfând la Wimbledon în 2013.
Drepturile TV pentru finala feminină au fost obținute pe ultima sută de metri. Channel 4 a plătit o sumă formată din șapte cifre pentru a transmite în direct finala. Restul turneului a fost prezentat doar prin streaming online în Marea Britanie, a informat tennis.com.

Dominic Thiem: ''A avut o evoluţie care a revoluţionat practic istoria tenisului''

Dominic Thiem, campion la US Open în 2020, a fost la rândul lui impresionat de modul cum Emma Răducanu a câștigat turneul de Grand Slam:

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

''Au fost şi alte mari realizări în trecut în tenis, dar cu Emma Răducanu, care a venit din calificări şi apoi a jucat excelent în fazele superioare, a fost ceva incredibil.
A avut o evoluţie care a revoluţionat practic istoria tenisului. Dacă te uiţi la statistici, nu poţi să nu fii uimit, de unde a venit, unde a ajuns şi modul cum a făcut-o. Este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva în istoria acestui sport''.
În urma succesului de la US open, Emma Răducanu a urcat până pe locul 23 mondial în WTA, adică în urcare cu 127 de locuri!
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
20/09/2021 LA 15:24
US Open
Interviu cu "mamaia" Emmei Răducanu, în presa din Anglia! "După Wimbledon i-am spus să renunțe!"
18/09/2021 LA 15:14