Emma Răducanu a scris istorie la US Open. Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul său turneu de Grand Slam, fiind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu major venind din calificări. După 10 meciuri disputate în trei săptămâni și fără set pierdut, Emma Răducanu a ridicat deasupra capului trofeul de la Flushing Meadows, după ce a învins-o în finală pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3.
Într-un interviu special oferit pentru Eurosport la New York, Emma Răducanu a fost întrebată de fani cine sunt idolii ei, printre altele. Noua revelație din tenisul mondial feminin nu a ezitat când a oferit răspuns la întrebare: "Simona Halep și Li Na. Este aboslut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus 'bună', este o experiență grozavă!", a spus Emma în exclusivitate pentru Eurosport.

Ilie Năstase nu crede că românii au motive de mândrie pentru reușita Emmei Răducanu

Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
Primul lider din clasamentul ATP, Ilie Năstase, este de părere că nu ar trebui ca românii să aibă motive de mândrie. Năstase crede că Emma Răducanu e doar o sportivă născută și crescută într-o altă țară, iar legăturile noii campioane de la US Open cu România sunt prea puține.
"Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-au inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce? Pentru că ea s-a născut în altă ţară. Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei.
Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări. Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii", a spus Ilie Năstase, care a comentat și situația din clasament a Simonei Halep, ajunsă pe locul 14 WTA.

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

Ilie Năstase, despre situația Simonei Halep în clasamentul WTA

Acesta nu crede că ierarhia mondială arată exact valoarea unei sportive și că Simona Halep va mai juca în acest an la Indian Wells, Cluj-Napoca și la Turneul Campioanelor dacă se va califica: "Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep, dacă a fost odată pe locul unu. Aia contează. Că este acum pe locul 14, după mine, asta nu mai contează.
Ea oricum nu este jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo. Clasamentele nu mai contează. Ştiu că o să joace la Indian Wells, Cluj-Napoca şi la Turneul Campioanelor, dacă se califică", a mai spus Ilie Năstase la Centrul Naţional de Tenis, citat de Agerpres.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12