Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Emma Răducanu, în finală la US Open. Britanicii se înclină în fața puștoaicei: "Star absolut"

Cristian Mihală

Publicat 10/09/2021 la 09:21 GMT+3

Tenisul mondial are o nouă mare vedetă, în persoana britanicei Emma Răducanu, care a ajuns în finala de la US Open venind din calificări. Britanicii sunt în al 9-lea cer și abia găsesc superlative potrivite pentru performanța de excepție reușită de tânăra de 18 ani.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

În ultimii 20 de ani, tenisul britanic a trăit aproape exclusiv prin Murray, singurul jucător care a luptat cu șanse cu titanii Nadal, Federer și Djokovic. Acum, însă, Emma Răducanu se bucură de iubirea și aprecierea celor din Regat, după ce a reușit o performanță unică. Sportiva de doar 18 ani a ajuns în finală, fără set pierdut, deși a fost nevoită să joace calificări la US Open.
Azi, sportiva de 18 ani nu i-a dat vreo șansă Mariei Sakkari, în semifinale, pe care a depășit-o cu un categoric 6-1, 6-4. Cum era de așteptat, englezii s-au înclinat în fața "noii regine" din sportul mondial.
CITEȘTE ȘI

Britanicii, cuvinte mari la adresa Emmei Răducanu, după calificarea în finala la US Open

Naomi Broady, locul 76 mondial, știe poate cel mai bine ce performanță uluitoare a reușit tânăra cu rădăcini în România. Ajunsă la 31 de ani, Broady nu a depășit niciodată turul 2 la un turneu de Grand Slam. Emma are două turnee de Grand Slam la care a participat: după optimea impresionantă de la Wimbledon, acum a depășit orice pronostic, ajungând în ultimul act la Flushing Meadows.
"Sunt fără cuvinte, sunt extrem de fericită pentru ea. Nu a fost cea mai bună seară a Mariei Sakkari, dar Emma a pus o presiune incredibilă pe ea încă din start și de aceea grecoaica nu a putut intra în meci. Maria a avut acele 7 mingi de break, iar Răducanu a fost incredibilă, le-a salvat pe toate. Din acel moment, Emma a defilat. E incredibil ce a realizat, avem voie să fim cât de entuziaști vrem după o asemenea performanță", a spus Broady la BBC.
Russell Fuller, expertul BBC pe tenis, a marcat momentul istoric, precizând că ultimele două săptămâni de la New York nu par a fi reale.
"Emma Răducanu e în finala unui turneu de Grand Slam și a făcut ca totul să pară atât de ușor. Mă gândesc la toate acele jucătoare de după Virginia Wade care au încercat să aducă o nouă finală pentru Marea Britanie și nu au reușit. Konta a fost foarte aproape la French Open, în 2019, Jo Durie a fost și ea semifinalistă la US Open. Și a venit această puștoaică, care, la abia al doilea său turneu de Grand Slam din carieră, ne-a tăiat răsuflarea tuturor. Cum reușește să joace de câteva luni, venind de nicăieri...e incredibil, nu pare a fi real", a spus reputatul jurnalist al BBC.

Robson a sintetizat perfect performanța reușită de Emma Răducanu la US Open

Pe rețelele de socializare foști și actuali mari jucători au salutat performanța uluitoare reușită de Emma Răducan. Ce a reușit britanica la Flushing Meadows a fost sintetizat cel mai bine poate de Laura Robson care, la 18 ani, reușea optime la US Open (2012), poentru ca un an mai târziu să ajungă în aceeași fază la Wimbledon. Din păcate pentru Laura, aceasta nu a confirmat ulterior, deși a fost un "copil minune" al tenisului britanic.
"De necrezut! Star absolut", a scris Robson pe Twitter.
Bornele setate de Emma Răducanu la US Open 2021
  • cea mai tânără britanică într-o finală de Grand Slam, după 62 de ani. Christine Truman era cu doar câteva luni mai tânără în 1959, când ajungea în ultimul act de la Roland Garros;
  • prima jucătoare din Marea Britanie care ajunge în finala de la US Open în ultimii 53 de ani (de la Wade, în 1968);
  • abia a patra sportivă din Marea Britanie care joacă într-o finală de Grand Slam în Era Open.
  • britanica a devenit a patra sportivă care ajunge în finală la debutul la Flushing Meadows, după Pam Shriver (1978), Venus Williams (1997) și Bianca Andreescu (2019). Dintre acestea, doar Bianca a câștigat și titlul de Grand Slam.
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo