Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Răducanu a topit clasamentul WTA! A depășit peste 100 de jucătoare în 2 săptămâni și a mai stabilit un record

Andrei Nicolae

Publicat 10/09/2021 la 08:00 GMT+3

Reprezentanta Marii Britanii a urcat până pe locul 32 WTA prin calificarea în finală la US Open. Totodată, ea a devenit prima sportivă care a plecat din calificări și a ajuns în ultimul act la Flushing Meadows.

Emma Raducanu of Great Britain celebrates winning match point to defeat Maria Sakkari of Greece during their Women’s Singles semifinals match on Day Eleven of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu și Leylah Fernandez își dispută titlul din acest an de la US Open. Este probabil una dintre cele mai surprinzătoare finale din istoria tenisului mondial la acest nivel.
Sportiva din Canada, în vârstă de 19 ani, a devenit cea mai tânără finalistă de Grand Slam, de la Maria Sharapova în 2004. Recordul a fost bătut în mai puțin de 3 ore de Emma Răducanu. Sportiva britanică a realizat această performanță la vârsta de 18 ani!
Fernandez a depășit-o pe Aryna Sabalenka în semifinale, în trei seturi, cu 7-6, 4-6, 6-4. Răducanu a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-1, 6-4.
picture

Rezumatul unui meci memorabil făcut de Emma Răducanu la US Open, în semifinala cu Maria Sakkari

Emma a stabilit și un alt record cu această ocazie. A devenit prima sportivă din istorie care a ajuns să lupte cu trofeul pe masă, după ce a început turneul de Grand Slam din calificări. Locul 150 WTA la startul întrecerii nu i-a oferit dreptul de a juca direct pe tabloul principal.

Ultima finală Under 20 a fost în 1999, între Serena Williams și Martina Hingis

Totodată, prin victoria din această dimineață, britanica a devenit a patra sportivă care ajunge în finală la debutul la Flushing Meadows, după Pam Shriver (1978), Venus Williams (1997) și Bianca Andreescu (2019). Dintre acestea, doar Bianca a câștigat și titlul de Grand Slam.
Ultima finală Under 20 a fost în 1999, iar față în față s-au aflat Serena Williams, în vârstă de 17 ani, și Martina Hingis, în vârstă de 18 ani, Reprezentanta gazdelor a câștigat atunci cu 6-3, 7-6.
De remarcat faptul că Emma Răducanu era înainte de Wimbledon pe locul 338 mondial. A intrat în turneu pe locul 150, iar prin performanța realizată în cele două săptămâni de jocuri (3 în calificări și 6 pe tabloul principal), ea a mai depășit 118 sportive! Britanica și-a asigurat cel puțin locul 32 WTA, iar dacă va lua și titlul, de luni va ocupa locul 23 mondial!
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo