US Open 2021 este locul unde 3 adolescenți își dau examenul de intrare în tenisul mare. Fiecare din ei a etalat calități fantastice, iar evoluția lor din prima săptămână de la Flushing Meadows este de nota 10. Tenis agresiv, inventiv, curat și foarte curajos. Asta am văzut la cele trei mari revelații ale acestui ultim turneu de Grand Slam al anului, iar fanii americani sunt foarte încântați de jocul celor 3 puști de 18 ani. Aceștia vin din medii diferite și cu pregătire total deosebită în tenis, lucru care demonstrează încă o dată că globalizarea tenisului este un lucru bun.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213397.jpg

Emma Răducanu, uraganul tenisului din 2021

Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
IERI LA 08:03
Emma Răducanu este marea revelația a anului. Jucătoarea cu mamă din China, tată din România, născută la Toronto și care reprezintă țară de adopție Marea Britanie a demolat orice previziune la cele 2 turnee de Grand Slam la care a participat. Sub ochii fanilor englezi, avizi de idoli, Emma a jucat fantastic la debutul său pe un tablou principal la un turneu de Grand Slam. Wimbledon 2021 poate fi trecut pe actul de naștere al unei jucătoare menite să rescrie istoria tenisului. 3 meciuri perfecte, între care și o victorie blitz cu Sorana Cârstea, au pavat drumul puștoaicei de 18 ani spre un turneu de vis. În al 4-lea meci, Emma a simțit că nu mai poate să respire și s-a retras.

Rezumatul unei partide memorabile: Emma Răducanu - Sorana Cîrstea

Lumina reflectoarelor a fost prea puternică pentru jucătoarea mai obișnuită cu gemul făcut de bunica din București decât cu victoriile în circuitul WTA. Cu zâmbetul pe buze și lipsită de inhibiții, Emma Răducanu reluat "bombardamentul" de tenis fantastic la US Open. Pornită din calificări, jucătoarea cu tată din România a fost că un uragan. 6 victorii consecutive, fără set pierdut, este un debut demn cărțile de istorie a tenisului. De altfel, Emma pune pe masă o statistică uluitoare la turneele de Grand Slam: 18-1 în raportul seturilor câștigate! Agilitatea de jucătoare de tenis de masă, deplasarea fantastică pe teren și loviturile în forță calibrate aproape de tușele terenului au adus-o pe jucătoarea britanică în postura de mare revelație a anului. Succesul din turul 3 în fața lui Sorribes Tormo cu 6-0, 6-1 a fost savurat cu poftă de toți fanii tenisului.

Rezumatul meciului extraordinar făcut de Emma Răducanu contra Sarei Sorribes Tormo

"Va fi foarte greu. Sara s-a maturizat și va juca la capacitate maximă" spunea înaintea meciului expertul Eurosport Alex Corretja. Emma a învins-o cu zâmbetul pe buze într-o oră după meci în care a demontat orice dubiu: este una dintre cele mai bune tinere din tenisul anului 2021.

Leylah Fernandez, încă o bijuterie din Canada

Cine ar fi crezut? Tenisul canadian este mai bun decât cel american! Bianca Andreescu a câștigat la US Open în 2019 la doar 19 ani, iar acum canadienii visează cu ochii deschiși la un alt succes fantastic. Leylah Fernandez are 18 ani și ar putea chiar să joace o finală la Flushing Meadows cu Bianca. Cu mamă originară din Filipine, tată fost fotbalist din Ecuador, Leylah este un nou exemplu al globalizării tenisului. Turul 3 la Australian Open, turul 3 la Roland Garros au fost doar avertismente pentru performanța de la US Open. Leylah a reușit să o elimine pe campioana entitre Naomi Osaka după un meci electrizant.

US Open 2021: Rezumatul meciului dintre Leylah Fernandez și Naomi Osaka

Specialiștii o aseamănă cu Kerber pentru felul compact în care construiește punctele câștigătoare de pe linia de fund. Leylah și-a construit succesele cu mai multă atenție decât Emma. Jucătoarea din Canada are un Grand Slam câștigat în 2019, la Roland Garros, pe tabloul junioarelor și a fost numărul 1 mondial mă această categorie de vârstă.

Carlos Alcaraz, "călăul" lui Tsitsipas

Tentația este mare pentru a spune că Alcaraz este "noul Nadal", dar nu o voi face. La 18 ani, Alcaraz este încântător, iar felul în care și-a stăpânit nervii cu Tsitsipas este demn de un viitor mare campion. Alcaraz a urcat rapid în top 60 ATP și acum poate să-și acceleze ascensiunea în tenisul masculin. În spatele lui Djokovic, tinerii flămânzi de succese nu au livrat încă succese la turneele de Grand Slam și Alcaraz demonstrează că are capacitatea de a uimi la US Open. Agresiv, spectaculos și cu o mobilitate fantastică, puștiul din Murcia pare capabil de o mare lovitură pe cimentul fierbinte de la Flushing Meadows. Nici măcar pauzele de vestiar în care Tsitsipas pleacă de parcă ar urma o excursie de 7 zile la munte nu l-a deraiat mental pe Alcaraz care a arătat o putere de concentrare demnă de un viitor număr 1 mondial.

US Open 2021: Rezumatul meciului Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas

Niciodată în istorie un puști de 18 ani nu s-a impus la US Open! Deținătorul recordului de precocitate este Pete Sampras care la 19 ani în 1990 câștiga o finală de vis cu Andre Agassi din postura de favorit 12. O victorie a lui Alcaraz în 2021 ar fi cea mai mare surpriză din istorie pe tabloul masculin de la US Open. Americanii sunt și ei entuziasmați în acest an! J.T. Brooksby nu câștigase nici un meci pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam până acum o săptămână. Puștiul de 20 de ani este în turul 4, unde are examenul vieții: joacă împotriva numărului 1 mondial, Novak Djokovic. Jucătorul din California a trecut peste o accidentare în ultimul meci și s-a impus după aproape 4 ore în fața rusului Karatsev.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Emma Răducanu, start lansat la Australian Open! Britanica, tot mai aproape de un duel cu Halep
18/01/2022 LA 12:54
Australian Open
"Vreau un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022
14/01/2022 LA 22:18