Carlos Alcaraz este noul star al tenisului mondial, statut definitivat odată cu succesul de la US Open, unde a obținut primul său trofeu de Grand Slam din palmares. Victoria de la Flushing Meadows i-a adus și poziția de lider mondial, ibericul devenind asfel cel mai tânăr jucător din istorie care ocupă prima poziție în clasamentul ATP.
Talentul și munca asiduă l-au ajutat pe Carlos să atingă aceste performanțe deosebite, dar ibericul susține că nimic nu ar fi fost posibil fără antrenorul său, Juan Carlos Ferrero.
"Mulțumită lui, am putut să ridic acest trofeu. Dacă nu l-aș fi avut în boxa mea pe Juan Carlos mi-ar fi fost imposibil. Juan Carlos este al doilea meu tată. Putea antrena mulți jucători de top, dar a decis să fie alături de mine", a spus Alcaraz, citat de welovetennis.fr.
Tenis
Carlos Alcaraz nu primește votul de încredere de la toată lumea! Verdictul dat de Marion Bartoli
20/09/2022 LA 14:02
Citește și:

Carlos Alcaraz a progresat enorm sub conducerea lui Juan Carlos Ferrero

Fost campion la Roland Garros și fost lider ATP, Ferrero și-a început cariera de antrenor în 2017, primul jucător pe care l-a pregătit fiind Alexander Zverev. Colaborarea dintre cei doi a încetat în februarie 2018, din cauza unor diferende. În 2019, Ferrero a început să lucreze cu Alcaraz, care la acea vreme avea doar 15 ani. În numai 3 ani, Alcaraz s-a transformat dintr-un puști minune într-o certitudine a tenisului mare, iar viitorul arată strălucit pentru iberic.
Evoluția lui Alcaraz sub îndrumarea lui Ferrero a fost explicată de antrenor, care a subliniat că performanțele din prezent sunt rezultatul unei munci pe brânci în anii prcedenți.
"Are o viteză explozivă. Dar a trebuit să muncească din greu. Când a venit la academia mea, la vârsta de 15 ani, era slab ca o așchie (zâmbește). A trebuit să lucrez foarte mult cu el. Bineînțeles, am văzut că el are mâini și picioare foarte rapide. Dar nu avea deloc mușchi la spate și la picioare. A fost foarte mult de lucru. Dar am văzut imediat ceva special la el", a declarat Ferrero după US Open.
Tenis
Carlos Alcaraz, enervat de o întrebare referitoare la Federer: "Cum poți să mă întrebi așa ceva?"
20/09/2022 LA 13:29
Laver Cup
Carlos Alcaraz a fost invitat la Laver Cup alături de Federer, Nadal și Djokovic, dar a refuzat
19/09/2022 LA 15:25