Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff și-a zis marele of înainte de finala US Open: "Da, sufăr de sindomul impostorului!"

Cristian Mihală

Actualizat 09/09/2023 la 20:15 GMT+3

Cori Gauff, finalista de la US Open 2023, a dezvăluit că suferă de "sindromul impostorului", multe din rezultatele excelente pe care le reușește fiind văzute de americancă drept o consecință a lipsei de formă a adversarelor și nu ca o răsplată a muncii și valorii sale.

Gauff - Muchova - US Open Rezumat

Gauff (19 ani), numărul 6 mondial, este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite calificată în finală la US Open, după Serena Williams care, în 1999, şi-a trecut în palmares primul dintre cele şase trofee cucerite la Flushing Meadows.
Înaintea finalei de la US Open, Gauff are un moral excelent, câștigând ultima finală jucată, la Cincinnati (primul WTA 1000 din carieră). Gauff a câștigat 11 meciuri consecutive, cea mai bună serie din cariera ei și are 17 victorii și o singură înfrangere după Wimbledon.
În ciuda acestor rezultate de senzație, tânăra sportivă din SUA continuă să nu aibă foarte mare încredere în propriile forțe. Deși e conștientă că are calitate în joc și are destule arme pentru a fi printre cele mai bune din lume, Cori e tentată încă să își nege în subconștient performanțele.
"Da, sindromul impostorului este încă o parte din mine. Întotdeauna îmi spun că le-am învins pe jucătoarele mai bune doar pentru că ele au avut o zi proastă. La Cincinnati, când am câștigat împotriva lui Iga, mi-am spus "Am jucat un tenis grozav, dar ea nu a fost la cel mai bun nivel al ei". Sincer, înainte de meciul meu cu Muchova m-am uitat în oglindă și mi-am spus "Stop! Ești o jucătoare bună, o poți învinge indiferent de nivelul ei". Încep ușor-ușor să îmi acord mai mult credit decât înainte. Încerc să vorbesc mai pozitiv despre mine și să-mi spun că sunt o jucătoare grozavă", a dezvăluit Gauff înainte de finala US Open, cu Sabalenka.

Gauff - Sabalenka (23:00, Eurosport 1). Cori, pregătită de primul Grand Slam din carieră

Pentru Gauff aceasta va fi cea de-a doua finală de Grand Slam din carieriă, după cea disputată la Roland Garros, în 2022, pierdută în fața Igăi Swiatek.
În anul și jumătate scurs de la duelul din ultimul act al French Open, Cori a dobândit experiență, iar acum știe cum să pregătească partida și cum să evite presiunea. În acest moment, ea pare pregătită să facă pasul următor și să își treacă numele pe un prim trofeu de Grand Slam.
"Mulți oameni aveau așteptări mari de la mine. De data aceasta sunt concentrată pe mine și pe așteptările mele. Cred cu adevărat că am maturitatea și capacitatea de a câștiga un Grand Slam. Indiferent de ce se întâmplă în finală, sunt foarte mândră de cum m-am descurcat în ultimele săptămâni", a dezvăluit Gauff pentru Eurosport.
Sabalenka și Gauff se vor confrunta pentru a șasea oară în carieră. Americanca o conduce pe rivală la directe, scor 3-2.
Partida care va decide campioana de la US Open 2023 începe sâmbătă seara, de la ora 23:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo