Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, lipsă de fair-play la adresa lui Gauff? Ce a spus bielorusa în conferință

Cristian Mihală

Actualizat 10/09/2023 la 11:58 GMT+3

Aryna Sabalenka a dat dovadă de lipsă de fair-play în opinia multora, în contextul în care a pus înfrângerea din finala US Open pe seama oscilațiilor sale din joc și a pierderii concentrării, minimizând indirect performanța lui Cori Gauff.

Cori Gauff, de netrecut! Cele mai tari momente ale finalei US Open, cu Sabalenka

Tânăra jucătoare americană de tenis Coco Gauff (19 ani) a cucerit primul său titlu de Mare Şlem din carieră, sâmbătă, la New York, după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabalenka, în trei seturi, cu 2-6, 6-3, 6-2, în finala turneului US Open.
Gauff, numărul şase mondial, finalistă la Roland Garros în 2022, nu depăşise până acum sferturile de finală la Flushing Meadows, dar a reușit să revină într-un meci ce părea controlat autoritar de Sabalenka.
De altfel, în analiza partidei de la conferința de presă, sportiva din Belarus a avut un discurs caracterizat de mulți drept lipsit de fair-play. Deși în astfel de momente mulți sportivi aleg să vorbească la superlativ de adversari, Aryna a dezvăluit că soarta meciului a fost decisă de "demonii" ei. Foarte inconstantă în trecut, cu momente de blackout în punctele cheie ale partidelor, Sabalenka e convinsă că i-a oferit victoria pe tavă lui Gauff.
"În timpul primului set mi-am gestionat destul de bine emoțiile, am fost concentrată pe mine și nu pe public sau pe felul în care se mișca ea. Cu siguranță Coco a ajuns să se deplaseze într-un mod incredibil astăzi, dar cred eu că partida a fost întoarsă pentru că în setul doi am început să mă gândesc prea mult. Atunci am început să-mi pierd puterea. Am început să ratez multe lovituri ușoare. Am fost eu împotriva mea, iar lucrul cel mai rău este că încă am aceste probleme. Încerc să le accept, voi munci mai mult pentru ca data viitoare să nu mai arăt aceleași slăbiciuni.
Uneori sunt prea emoționată, astăzi pe teren am gândit prea mult, am făcut multe greșeli absurde pe care nu ar fi trebuit să le fac. Am comis multe erori neforțate, în setul doi am făcut greșeală după greșeală. Acolo am ajutat-o să creadă că poate câștiga meciul. Am devenit prea emoționată, a fost fost un meci în care m-am luptat eu cu mine.
Ea s-a mișcat foarte bine, s-a apărat foarte bine, mai bine decât oricine. Mereu am fost forțată să joc o minge în plus. Dar aș spune că astăzi tot ce s-a întâmplat a fost din vina mea, eu am ajutat-o să întoarcă scorul. Cori, bineînțeles, și-a arătat jocul ei defensiv incredibil, dar aș spune că în momentele cheie a fost mai mult despre mine decât despre ea. Acesta e motivul pentru care am pierdut acest meci", a spus Sabalenka la conferința de presă.

Sabalenka, noul număr unu WTA

Dacă Cori Gauff a urcat pe locul 3 WTA după cucerirea US Open, pentru Sabalenka performanța este și mai mare, eliminarea prematură a Igăi Swiatek oferindu-i prilejul să urce în premieră în fotoliul de lider WTA.
Bielorusa a admis că acest lucru face înfrângerea mai ușor de gestionat și a dezvăluit că marele său obiectiv pentru finalul de sezon 2023 e să încheie anul pe prima poziție în ierarhia WTA.
"De aceea nu sunt atât de deprimată acum. A deveni numărul 1 în lume este un mare pas înainte, o realizare uriașă. Sunt foarte mândră de mine după atâția ani în care am muncit foarte mult. Acum scopul meu este să termin sezonul ca numărul 1, nu doar să ajung în vârf și apoi să cobor pe a doua poziție. E frumos să spun că am fost numărul 1 în lume, dar ceea ce mi-ar plăcea cu adevărat ar fi să termin anul în top. Sunt încă pozitivă, sunt încă motivată", a mai spus Sabalenka.
În ciuda înfrângeri de aseară, Sabalenka a avut un an extrem de consistent, ajungând cel puțin în semifinale la fiecare din cele 4 turnee de Grand Slam.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo