Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Detalii uluitoare despre haos-ul de la US Open: "E o grădină zoologică... toată lumea e speriată"

Nicu Savin

Publicat 04/09/2022 la 16:15 GMT+3

Bastien Fazincani, antrenorul maghiarei Panna Udvardy (78 WTA), făcut o serie de dezvăluiri uluitoare despre ceea ce se întâmplă în culisele de la US Open. Francezul acuză că la Flushing Meadows este un haos de nedescris, jucătorii și antrenorii având o misiune aproape imposibilă în a-și face meseria așa cum trebuie.

Prize money has been raised at Flushing Meadows

Credit imagine: PA Sport

US Open este considerat la scară largă cel mai gălăgios turneu de Grand Slam. Fanii încalcă cu precădere regulile, se plimbă dintr-o parte în alta a tribunelor chiar în timpul punctelor, deranjând jucătorii. Chiar la ediția din acest an au fost cazuri în care jucătorii s-au plâns de haosul din tribune.
Dar acest aspect este doar un mic inconvenient față de ceea ce se întâmplă în culisele complexului de la Flushing Meadows. Bastien Fazincani, antrenorul maghiarei Panna Udvardy (78 WTA), a făcut o serie de dezvăluiri incredibile cu privire la debandada care domnește la New York.
Citește și:

US Open, sub imperiul haosului

Francezul s-a plâns că jucătorii și antrenorii nu au locuri unde să stea liniștiți, fiind în permanență "hărțiuți" de agenți, sponsori sau alte persoane care obțin acreditare pentru a intra în incinta de la Flushing Meadows. Fazincani a menționat că a discutat și cu alți antrenori, iar îngrijorarea e mare în rândul tuturor cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla pe viitor dacă nu se iau decizii imediate. Antrenorul a subliniat că la toate turneele de Grand Slam apare acest fenomen, dar ceea ce se întâmplă la US Open depășește orice limită.
"La US Open nu mai există nicio "Zonă a Jucătorului", în care să fii puțin liniștit, unde să poți discuta, reflecta, respira, odihni sau mânca în liniște. Suntem în permanență într-o agitație neîncetată. Să-ți faci meseria de jucător sau antrenor devine un calvar, tenisul nu mai este deloc prioritatea. Toată lumea are acces peste tot: agenți sau sponsori, contacte sau cunoștințe. De îndată ce știi ce îți poate aduce o acreditare, asta e, dai pe insert și poți să mergi peste tot, poți discuta cu oricine.
Sunt așadar mulți oameni care nu ar trebui să aibă acces acolo, în acele zone care ar trebui să fie rezervate jucătorilor și staff-ului lor. Dintr-o dată, devine foarte greu să lucrezi, e o grădină zoologică, o distracție, e mai mult decât tenis. Oamenii nu au nicio jenă, vin să te întrerupă în mijlocul unei discuții cu jucătorul tău, nu înțeleg că lucrezi, te odihnești sau te concentrezi. Grand Slam-urile aproape că devin parcuri tematice în care jucătorii sunt expuși publicului, care are puterea deplină. Am avut această discuție cu alți câțiva antrenori sau jucători și toată lumea este speriată. Anul viitor s-ar putea să trebuiască să ne cumpărăm bilet pentru a mânca la același restaurant cu jucătorii, iar membrii Amazon Prime vor avea dreptul să mănânce la masa lui Rafa și chiar să participe la ședințele tehnicede dinaintea meciurilor", a declarat Fazincani pentru welovetennis.fr.
Bastien Fazincani are 37 de ani și a antrenat mai multe jucătoare din cicruitul WTA. Până la maghiara Panna Udvardy, francezul le-a mai pregătit pe Natalia Vikhkyantseva, Alize Cornet, Katarina Zavatska, Karman Thandi, Janna Fett și Dalma Galfi.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo