Iga Swiatek și-a respectat statutul de favorită și a câștigat la US Open, după o finală extrem de disputată cu Ons Jabeur, aflată la a doua finală de Grand Slam pierdută la rând, după ce a cedat și la Wimbledon contra Elenei Ribakina.
Swiatek și Jabeur au avut rareori emoții până în ultimul act, poloneza pierzând două seturi pe parcurs, iar tunisianca unul singur. Cifrele indică faptul că cele două au fost cele mai puternice din competiție, dar Patrick Mouratoglou nu este de aceeași părere.
Citește și:
US Open
Carlos Alcaraz, mesaj emoționant pentru Juan Carlos Ferrero, antrenorul care l-a făcut lider mondial
13/09/2022 LA 18:31

Mouratoglou: "Gauff și Garcia au fost cele mai bune jucătoare de la US Open"

Vorbind despre Cori Gauff, jucătoare pe care a consiliat-o în timp ce s-a antrenat la academia sa, antrenorul Simonei Halep a spus că americanca și Caroline Garcia au fost cele mai bune sportive de la US Open 2022. Mouratoglou a subliniat că Gauff a avut un mare ghinion să dea peste Garcia în sferturi, deocarece franțuzoaica era într-o formă de vis. Totuși, Garcia a cedat categoric în semifinala cu Jabeur (3-6, 1-6), dar asta nu l-a oprit pe Mouratoglou să o plaseze pe conaționala sa între cele mai bune două jucătoare de la Flushing Meadows.
"Gauff mi se pare o tânără incredibil de matură și ar putea face față la cel mai înalt nivel. Este multă presiune. Dar sunt 100% sigur că o poate face. Ea se descurcă deja bine, pentru că a fost în centrul atenției de la 15 ani, cu o presiune nebună asupra sa. Îi văd progresul și este impresionant. De asemenea, văd îmbunătățiri în jocul ei, care sunt și ele impresionante. Și cred că la acest US Open a avut ghinion să joace cu Garcia, pentru că eu cred că ea și Caroline au fost cele mai bune două jucătoare din turneu, fără îndoială. Dacă ar fi jucat împotriva ei în finală, ar fi fost altfel, dar ăsta e jocul. S-ar putea să îi mai ia câteva luni pentru a depăși presiunea enormă a acestui sfert de finală. E doar o chestiune de timp. Nu am nicio îndoială că va deveni o figură de frunte în WTA în viitor", a spus Mouratoglou, citat de welovetennis.fr.
Cori Gauff a jucat deja o finală de Grand Slam în acest an, la Roland Garros, unde a pierdut în fața Igăi Swiatek. Americanca este pe locul 8 WTA și are două titluri în palmares, la Linz (2019) și Parma (2021). Mulți specialiști din tenis au început deja să o asemene cu Serena Williams, deci e clar că potențialul ei este enorm. Rămâne de văzut dacă previziunile lui Mouratoglou se vor adeveri în privința lui Gauff, dar e cert că timpul este de partea sportivei, având numai 18 ani.
US Open
Așa au sărbătorit oamenii din orașul natal al lui Carlos Alcaraz victoria de la US Open
12/09/2022 LA 04:50
US Open
Top 5 cele mai frumoase puncte reușite de Carlos Alcaraz la US Open 2022
12/09/2022 LA 04:40