Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Favoriții la câștigarea US Open, în viziunea unui fost semifinalist de Grand Slam. Predicțiile sale

Andrei Nicolae

Publicat 24/08/2022 la 12:45 GMT+3

Turneul de mare șlem de la US Open se apropie, iar experții și specialiștii sportului alb au început să ofere predicții cu privire la cine va câștiga competiția din New York. Tim Henman, fost jucător în circuitul ATP, a vorbit despre Grand Slam-ul de la Flushing Meadows și și-a stabilit favoriții atât la masculin, cât și la feminin.

US Open 2022 en Eurosport

Credit imagine: Eurosport

Fostul tenismen britanic a devenit ulterior un analist desăvârșit al sportului alb, făcându-se remarcat prin opiniile și predicțiile sale la diferite turnee. Semifinalist la Roland Garros, Wimbledon și US Open, Henman a oferit o listă cu posibilii jucători pe care îi vede potențiali câștigători ai marelui Grand Slam din Statele Unite.
La masculin, analistul de 47 de ani îl consideră mare favorit pe Daniil Medvedev, campionul en-titre de la US Open, dar ia în calcul și alte nume, precum Nadal, Alcaraz sau Sinner.
"Aș zice că marele favorit la titlu este Medvedev datorită modului în care jocul său se adaptează pe hard și statutului de campion en-titre alături de care vine. În orice caz, sunt mulți oameni care bat la ușă, iar unul dintre cei mai importanți este Nadal, pe care nu îl poți scoate din ecuație din lupta pentru un Grand Slam.
A făcut-o în Australia și în Paris, unde a ajuns să câștige. Deși nu îl văd ca principalul favorit, cred că are o șansă bună să adauge un nou titlu, în special dacă absența lui Djokovic este confirmată. Trebuie să iei în considerare și alți jucători, precum Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, care joacă un tenis incredibil.
Citește și:
Cred că totul este destul de deschis, deoarece trebuie să îi oferi credit și lui Casper Ruud și evoluției sale pe hard. De asemenea, Nick Kyrgios joacă la un nivel înalt, cred că este foarte bun pentru sportul nostru și sper că poate să evolueze în continuare", a prezis Henman pentru Tennis365, citat de puntodebreak.

Cine este favorită la feminin?

Britanicul a vorbit și despre competiția feminină de la US Open, unde vede lucrurile mult mai imprevizibile. Cu toate acestea, Henman o consideră pe Iga Swiatek favorită la turneul din New York.
"Ceea ce face circuitul WTA atât de entuziasmant este că este aproape imposibil să prezici ce se poate întâmpla. Aș spune că Iga Swiatek este marea favorită, chiar dacă nu arată nivelul pe care l-a arătat în prima jumătate a anului. Abia aștept să văd ce se întâmplă pentru că am putut să fim martori anul trecut la titlul lui Răducanu.
picture

Australian Open: Tim Henman about The dangers of Aslan Karatsev

Credit imagine: Eurosport

În acest an, sper că poate evolua cu libertate și plăcere, bucurându-se de provocare. Are nevoie de timp să se obișnuiască la cerințele fizice și mentale ale circuitului, dar are un tenis bun și a demonstrat asta deja."
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Turneul de Grand Slam de la US Open se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo