Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2022, la start! Ce nu trebuie să ne scape la ediția de la Flushing Meadows

Marian Ursescu

Publicat 28/08/2022 la 23:48 GMT+3

Retragerea Serenei Williams, parcursul Simonei Halep și revenirea în circuit a lui Rafael Nadal după accidentările din ultimul timp. Cele mai importante meciuri ale primei zile și care sunt potențialii jucători surpriză aflați dintr-un material care prefațează US Open 2022.

Simona Halep, antrenament înainte de US Open

Credit imagine: Getty Images

US Open 2022 va debuta azi, pe terenurile de la Flashing Meadows. New Yorkul e în fierbere, așa cum se întâmplă la fiecare ediție a ultimului turneu de Mare Slam al anului.
Cinci jucătoare din România au fost acceptate direct pe tabloul principal de la US Open, grație clasamentului deținut: Simona Halep (7 WTA), Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Gabriela Ruse (102 WTA) și Jaqueline Cristian (76 WTA). Au fost alte patru în calificări, dar niciuna nu a reușit să acceadă pe tablou.
Trei dintre ”tricolore” vor fi pe teren în prima zi:
  • Simona Halep-Daria Snigur (Ucraina)
  • Gabriela Ruse-Daria Saville (Australia)
  • Jaqueline Cristian – Anna Kontaveit (Estonia)
Novak Djokovic este marele absent de la New York, sârbul nefiind acceptat în SUA din cauza faptului că nu este vaccinta împotrova COVID-19.
Organizatorii de la US Open pun la bătaie premii record la ediția din 2022, în valoare totală de 60 de milioane de dolari! Doar pentru prezența în primul tur la US Open, jucătorii sunt recompensați cu 80.000 de dolari. Campionii câștigă 2,6 milioane de dolari, iar finaliștii exact jumătate.
Meciurile româncelor de la US Open 2022, dar și celelalte partide interesante vor fi transmise la Eurosport 1 și Eurosport 2! Partidele de la New York se vor vedea şi pe platforma Eurosport Player. Peste 250 de ore de tenis live de la New York vor putea fi urmărite în următoarele două săptămâni. Eurosport a transmis pentru prima oară turneul american în 1989.

Serena Williams și-a anunțat retragerea

"Vine un moment în viață în care trebuie să te îndrepți într-o altă direcție. Acel moment este întotdeauna dificil, când iubești ceva atât de mult. Numai Dumnezeu știe cât iubesc tenisul. Dar acum, numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă focusez pe ideea de a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale, să descopăr o altă Serena. Mă voi retrage în următoarele săptămâni", a scris Serena Williams pe contul de Instagram.
Serena Williams a câștigat 23 de turnee de Grand Slam, fiind la o victorie distanță de reordul deținut de Margaret Court, cu 24 de succese. Ultimul trofeu major l-a cucerit în 2017, la Australian Open.
"E cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Trebuie să recunosc că e timpul să merg mai departe. Este ca un subiect tabu. Apare și încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am putut discuta despre asta este terapeutul meu”, a spus Serena pentru Vogue. „Nu vreau să se termine, dar în același timp sunt pregătită pentru ce urmează. Îmi va lipsi acea versiunea a mea, cea care juca tenis. Și-mi veți lipsi voi", a adăugat aceasta.
Serena o va întâlni în primul tur pe Danka Kovinic, numărul 80 mondial. O oportunitate reală de a-și trece în cont primul succes într-un turneu de Mare Slam în 2022. Williams are un palmares de 20-0 în meciurile din primul tur de la Open. Ar putea să o înfrunte pe Anett Kontaveit, cap de serie numărul 2, în turul doi. Este cel mai devreme când Williams se confruntă cu un cap de serie din primele două poziții la un Major. Dar specialiștii spun că estonianca nu mai are același joc arătat în primăvară, iar Williams ar putea avea șansa ei.
Una peste alta, fanii de la New York-ului ar putea primi un ”adio lung” de la favorita lor , o șansă de a o vedea și în săptîmâna doi.
picture

Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows

Nadal se poate desprinde de Djokovici în lupta pentru cele mai multe turnee de Mare Slam

Într-un an în care a suferit în mod repetat din cauza accidentărilor (o fractură de stres la coaste la Indian Wells, o ruptură abdominală la Wimbledon), Rafael Nadal a rămas în cursă pentru trei din cele patru titluri majore, dar și pentru o întoarcere pe locul 1 mondial, pentru prima dată după mai bine de doi ani!
La 36 de ani, cu un record de 22 de turnee de Grand Slam în palmares, Nadal a învățat să nu apese butonul de panică atunci când apar provocările fizice. După o pauză de mai bine de o lună și jumătate, el s-a întors pe teren la Western & Southern Open din Cincinnati, testând într-un fel accidentarea de la All England Club. El a pierdut în primul tur, o înfrângere în trei seturi, 6-7 (9), 6-4, 3-6 în fața celui care avea să devină campion, croatul Borna Coric.
Nu a fost un mod de revenire ideal în perspectiva US Open, acolo unde Nadal a triumfat de patru ori.
Rafael Nadal
Dar Nadal s-a obișnuit cu eșecurile accidentărilor de-a lungul anilor. Dacă cineva știe cum să se recupereze, este el. După cum le-a spus cu înțelepciune spaniolul reporterilor: " Pierzi. Mergi înainte. Știu drumul".
"Înainte de Cincinnati, am jucat doar două seturi acolo înainte de începerea turneului, așa că a fost dificil", a spus Nadal, care s-a întors la Flushing Meadows pentru prima dată de când l-a depășit pe Daniil Medvedev în finala de cinci seturi din 2019. Deși precaut cu serviciul său, Nadal spune că va da sută la sută în sesiunile de antrenamente , fiind gata de prima rundă cu australianul Rinky Hijikata la US Open.
Pe partea de tablou cu Cameron Norrie, Andrey Rublev, Denis Shapovalov, Frances Tiafoe și Holger Rune, Nadal nu se uită dincolo de Hijikata, clasat pe locul 198. Nadal a capturat titlul la US Open în 2010, 2013, 2017 și 2019.
În lipsa lui Novak Djokovic, Rafael Nadal ar putea să se desprindă în lupta pentru cele mai multe turnee de Mare Slam în cazul în care se va impune la New York.

Simona Halep, în căutarea primei finale de la US Open

Simona Halep vine la US open 2022 mai încrezătoare ca oricând. A câștigat titlul la Toronto, al 24-lea al carierei, și a arătat o formă de invidiat. La New York, Simona a ajuns cel mai departe până în semifinale la ediția din 2015. A mai atins turul 4 în două rânduri: 2013 și 2021.
Simona va da în runda inaugurală peste ucraineanca Daria Snigur (125 WTA, jucătoare venită din calificări). Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.
Meciul dintre Halep și Snigur va fi al doilea al zilei de luni pe arena Louis Armstrong (după Andy Murray vs Francisco Cerundolo). Partida va începe undeva în jurul orei 20:00 (ora României) și va fi transmisă în direct de Eurosport.
Locul 7 mondial, Simona Halep are o parte de tablou favorabilă. Ar putea da peste Cori Gauff sau Madison Keys în ”optimi” și apoi de Maria Sakkari, cel mai probabil în ”sferturi”. O posibilă întâlnire cu numărul 1 mondial, Iga Swiatek ar putea avea loc doar în finală.
Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la US Open 2022
Turul I: Daria Snigur
Turul II: Magdalena Frech / Rebecca Marino
Turul III: Jil Teichmann / Shuai Zhang
Optimi: Cori Gauff / Madison Keys
Sferturi: Maria Sakkari / Beatriz Haddad Maia / Caroline Garcia / Bianca Andreescu
Semifinale: Ons Jabeur / Anett Kontaveit / Serena Williams / Leylah Fernandez / Daria Kasatkina
Finala: Iga Swiatek / Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Jessica Pegula.

Carlos Alcaraz e un candidat la câștigarea unui truneu de Mare Slam?

Carlos Alcaraz a câștigat atenția lumii tenisului anul trecut, la US Open după ce l-a învins pe numărul 3 mondial de atunci, grecul Stefanos Tsitsipas, în turul al treilea. Adolescentul minune a confirmat rezultatul de atunci și a câștigat două turnee Masters 1000 (Miami și Madrid). La ultimul i-a învins succesiv pe Novak Djokovic, Rafael Nadal și Alexander Zverev. El și-a trecut și patru titluri anul acesta în circuit.
Carlos Alcaraz of Spain plays a forehand during his match against Marin Cilic of Croatia during the Western & Southern Open at the Lindner Family Tennis Center
Alcaraz a urcat în clasamentul ATP până pe locul 4, fiind cap de serie numărul 3 la Flushing Meadows. Se așteaptă lucruri grozave de la tânăr, care nu a trecut niciodată până acum de sferturi de finală la un Major. Primul său test ca favorit la US Open nu va fi unul ușor.
Îl va întâlni în primul tur pe argentinianul Sebastian Baez, cel care a ajuns numărul 37 în lume după ce acum un an era pe 155! Unul dintre cei mai scunzi jucători din circuit, Baez este un specialist pe zgură.
Cei doi s-au mai întâlnit o dată înainte, în finala Next Gen ATP din Italia, anul trecut, unde spaniolul a câștigat cu 3-0.

Perspectiva numărului 1 la feminin, Iga Swiatek: "Un turneu pe care vreau să-l explorez!"

Numărul 1 mondial, Iga Swiatek va participa pentru a patra oară la US Open. În fiecare an, ea a mers din ce în ce mai departe, ajungând în runda 2 în 2019, runda 3 în 2020 și runda 4 anul trecut.
"New York este grozav pentru câteva săptămâni", a spus Swiatek în timpul US Open Media Day. "Nu l-aș alege ca loc de locuit, pentru că sunt mai mult o persoană care are nevoie de un loc calm, cu mediul potrivit pentru a se odihni. New York este într-un fel mereu viu", a declarat Iga.
Tânăra de 21 de ani, care a ajuns brusc în fruntea clasamentului WTA în aprilie, după ce australianca Ashleigh Barty s-a retras. Swiatek a rămas pe locul 1 timp de aproape cinci luni. Uneori, ea părea cu totul imbatabilă. Poloneza a fost dominantă pentru o mare parte a acestui an, cu o serie de 37 de victorii consecutive din februarie până în iulie. Pe parcurs, ea a câștigat șase titluri, cele mai importante la Roland Garros, unde a câștigat a doua coroană la French Open din carieră.
Seria ei s-a încheiat la Wimbledon, când a pierdut în fața franșuzoaicei Alize Cornet, în runda a treia. De atunci, Swiatek a reușit rezultate solide, dar oarecum inconsecvente, în trei turnee ulterioare. Cel mai recent, ea a pierdut în fața finalistei US Open din 2017, Madison Keys, în runda a treia a Western & Southern Open 2022.
"Simt că ultimele săptămâni, la Toronto și la Cincinnati, au fost destul de agitate pentru mine", a spus Swiatek. "M-am simțit foarte nervoasă. Când am venit aici, mi-a fost mai ușor să mă relaxez, poate pentru că deja am pierdut două meciuri, iar acum îmi pot reduce așteptările și mă concentrez doar pe tenis", a mai spus ea.
"US Open este acel tip de turneu pe care vreau să îl experimentez mai mult și să-l explorez", a spus ea. "Dar îmi place, sincer, în fiecare an", a încheiat Iga.
US Open 2022 - 29 august, transmisiuni Eurosport 1&2

Cele mai importante meciuri ale zilei de luni la US Open

  • Pablo Carreno Busta (Spania)-Dominik Thiem (Austria)
  • Francisco Cerundolo (Argentina) – Andy Murray (Marea Britanie)
  • Kyle Edmund (Marea Britanie) – Casper Ruud (Norvegia)
  • Filip Krajnovic (Serbia) – Alex De Minaur (Australia)
  • Lorenzo Sonego (Italia) – Jordan Thompson (Australia)
  • Veronika Kudermetova (Rusia) – Donna Vekic (Croația)
  • Bianca Andreescu (Canada) - Harmony Tan (Franța)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo