Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe, "dezamăgit de normalitate" ! Ce ar vrea americanul să vadă mai des la jucători

Nicu Savin

Publicat 04/09/2022 la 11:23 GMT+3

John McEnroe a oferit un amplu interviu publicației WIRED, în care a vorbit despre comportamentul jucătorilor din ziua de azi. Deși a remarcat faptul că majoritatea au o atitudine potrivită și nu sunt foarte colerici, americanul a spus că ar vrea să vadă mai mult nerv la tenismeni actuali

'Rafa is the classiest athlete I can think of' - McEnroe

Credit imagine: Eurosport

John McEnroe a fost unul dintre cei mai colerici jucători din istoria tenisului. Crizele sale de nervi la adresa arbitrilor, adversarilor sau spectatorilor au făcut înconjurul lumii, dar în ziua de azi există puțini tenismeni care au un comportament asemănător.
Vorbind despre acest aspect din circuitul ATP, McEnroe a remarcat că jucătorii din ziua de azi își stăpânesc foarte bine nervii. Acesta nu este neapărat un lucru pozitiv în viziunea americanului, care ar dori să vadă o atitudine mai explozivă pe terenurile de tenis.
"Nu văd mulți jucători care au crize de nervi și știu ceva despre crize, având în vedere experiența mea din trecut. Am văzut câțiva jucători, Nick Kyrgios îmi vine primul în minte, având crize destul de regulate. Dar, în cea mai mare parte, jucătorii de tenis se comportă incredibil de bine. Aș dori totuși să văd un temperament puțin mai exploziv, să văd emoțiile descărcate", a declarat McEnroe, citat de Sportskeeda.
Citește și:

John McEnroe îl consideră pe Pete Sampras cel mai dur adveresar din cariera sa

În interviul acordat publicației americane, McEnroe a vorbit și despre rivalitățile pe care le-a avut în trecut cu diverși jucători. Chiar dacă a avut parte de dueluri tari cu Bjorn Borg, Ivan Lendl sau Jimmy Connors, McEnroe l-a numit pe Pete Sampras drept cel mai dur adversar din cariera sa.
"Cel mai dur adversar pe care l-am întâlnit vreodată, la sfârșitul carierei mele, din păcate, și la începutul lui, a fost Pete Sampras. M-am simțit ca și cum tocmai mi s-a luat racheta din mână. A servit atât de bine și a lovit mingea atât de tare încât nu am putut să-mi fac treaba. M-a scos din joc și nu m-am mișcat ca așa cum am făcut-o mai devreme în cariera mea, așa că asta a înrăutățit mult situația pentru mine", a spus McEnroe.
John Mcenroe și Pete Sampras s-au întâlnit de 3 ori în carieră, iar al doilea a câștigat de fiecare dată. Cea mai importantă dispută a avut loc în semifialele de la US Open, în 1990, când Sampras a câștigat în 4 seturi.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo