Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev crede că Nadal poate câștiga US Open: "Este mare favorit"

Andrei Nicolae

Actualizat 01/09/2022 la 20:02 GMT+3

Daniil Medvedev își continuă parcursul la turneul de mare șlem din New York, după ce l-a învins în turul al doilea pe Arthur Rinderknech, scor 6-2, 7-5, 6-3. Rusul a fost întrebat la finlul partidei despre statutul său de favorit, însă acesta a vorbit despre Rafael Nadal și despre sezonul excelent pe care l-a avut ibericul în acest an.

Rafael Nadal, Daniil Medvedev

Credit imagine: AFP

Liderul mondial ATP a venit la Flushing Meadows în calitate de favorit, potrivit clasamentului, dar și conform statutului său de campion en-titre. Medvedev nu a întâmpinat până acum emoții la US Open și a trecut în minimum de seturi de adversarii săi din primele două tururi.
După ce a defilat în partida cu Rinderknech din runda secundă a competiției, Medvedev a vorbit despre statutul său de favorit și a afirmat că Nadal se poate încadra în aceeași categorie cu el. Rusul îi cunoaște valoarea ibericului, mai ales după ce a fost întors de la 0-2 la seturi în finala de la Australian Open de "El Matador".
"Nu vreau să pun presiune pe cineva, dar cred că Rafa este de asemenea un mare favorit. A câștigat aici data trecută când a jucat în fața mea. A câștigat două turnee de Grand Slam în acest an. Cred că Novak este mai bun pe iarbă, dar Rafa nu l-a putut înfrunta. Nu a pierdut într-un Grand Slam în acest an.
S-a retras [înainte de semifinala cu Nick Kyrgios de la Wimbledon], ceea ce nu este același lucru. În opinia mea Rafa este incredibil, să o spunem așa. Nu mă refer favorit, este mare favorit. Este fața cea mare a acestui turneu. Apoi sunt evident alți jucători buni. Sunt bucuros să văd numele meu alături de favoriți.Înseamnă că joc un tenis bun", a declarat rusul, citat de welovetennis.fr.
Citește și:

Yibing Wu, următorul adversar al lui Medvedev

Liderul mondial îl va întâlni în turul al treilea de la Flushing Meadows pe tenismenul chinez Yibing Wu. Asiaticul este venit din calificări și a jucat deja cinci meciuri pe terenurile de hard din Statele Unite.
Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că partida din New York va reprezenta primul duel dintre cei doi. Meciul dintre Medvedev și Wu va avea loc mâine, în jurul orei 18:00.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul de joi de la US Open:
US Open 2022 - 1 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo