Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Muchova, dezamăgită că nu a repetat evoluţia din meciul cu Sorana Cîrstea contra lui Gauff. Anunţul făcut

Cristian Mihală

Actualizat 08/09/2023 la 11:29 GMT+3

Călătoria Karolinei Muchova în acest an la US Open s-a încheiat cu o înfrângere în semifinala jucată joi noapte împotriva lui Coco Gauff. Cehoaica a mărturisit la conferința de presă cât de departe a fost de data aceasta de a evolua la nivelul la care și-ar fi dorit și de care este capabilă.

Karolina Muchova à l'US Open 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Florina Curcă
Karolina Muchova a pierdut duelul din semifinalele US Open în fața americancei Coco Gauff, cap de serie numărul 6 într-un meci ca a durat aproape două ore, scor 4-6, 5-7. Este a doua înfrângere în nici trei săptămâni în fața tinerei americance: cele două s-au mai întâlnit în finala de la Cincinnati. Atunci Gauff s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4. Muchova a început rău semifinala, fiind condusă 5-1, dar a reușit apoi să echilibreze meciul, dar nu a fost suficient. Muchova s-a adunat și a jucat foarte bine pe mingile de meci ale adversarei, salvând primele 5 mingi de meci.
Disputa a fost presărată cu multe greșeli, dublu față de numărul loviturilor direct câștigătoare. Gauff a comis 25 de erori neforțate, iar Muchova 36, în timo ce raportul loviturilor câștigătoare a fost echilibrat (13 americanca, 15 cehoaica). Asta explică nemulțumirea Muchovei de la conferința de presă de după meci.
Muchova, departe de nivelul arătat în duelul cu Sorana Cîrtea
Muchova s-a arătat vizibil supărată și dezamăgită la conferința de presă după jocul pe care l-a arătat în semifinala cu Gauff. Ea şi-ar fi dorit să evolueze la un nivel apropiat de sfertul cu Sorana Cîrstea (câştigat 6-0, 6-3), dar acest lucru nu s-a întâmplat.
"Acum două zile eram aici la conferința de presă și am spus că am simțit mingea perfect de la începutul până la sfârșitul meciului. Iar astăzi nu am simțit-o deloc, de la început până la final.
Nu am fost anxioasă. Pur și simplu nu m-am simțit bine azi pe teren, nu am simțit mingea. Fiecare meci este diferit. Așa cum am spus, acum două zile m-am simțit pe teren atât de bine încât aveam impresia că nu am cum să fac vreo greșeală. Sunt greu de comparat meciurile. În acest moment Coco este o jucătoare de top, de elită, trebuie să fii 100% pentru a avea șanse de a câștiga. Aș spune că astăzi nu am fost nici măcar la 60% din potențialul meu, așa că am avut practic zero șanse de a câștiga. Nu chiar zero, dar chiar și atunci când am am avut șanse nu am profitat de ele", a spus cehoaica la conferinţa de presă.

MUCHOVA URCĂ PE LOCUL 8 WTA DUPĂ US OPEN

Karolina Muchova urcă de săptămâna viitoare pe locul opt WTA, cea mai bună clasare din carieră. Cehoaica s-a bucurat de un sezon excelent. A jucat prima finală de Grand Slam la Roland Garros, unde a fost învinsă greu, în trei seturi strânse, de Iga Swiatek. Ea trecea pe parcurs de două jucătoare din top 10, Maria Sakkari și Aryna Sabalenka. Ea a urcat atunci de pe locul 43 pe locul 16 în clasamentul WTA.
De asemenea, a mai jucat finala și la Cincinnati, acolo unde a fost învinsă tot de Gauff, moment în care a intrat în top 10 mondial. După această nouă semifinală de Grand Slam, cea de la US Open, Muchova a revenit în forță în prim planul tenisului anul acesta. Deși nu are niciun titlu, Muchova are 38 de victorii și doar 13 înfrângeri în 2023. Măcinată de accidentări, Muchova era pe locul 235 acum un an când pierdea în primul tur la US Open.
"Mi-am dovedit mie că am revenit în elita tenisului", a spus Muchova la începutul US Open-ului. "Nu a fost ușor să mă întorc acolo și fiecare meci este dur. Am reușit. Sunt foarte, foarte fericită că s-a întâmplat", mai spunea cehoaica.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo